11:27 27.04.2018

Україна ще має колосальну роботу із зміцнення обороноздатності - Порошенко

2 хв читати
Україна ще має колосальну роботу із зміцнення обороноздатності - Порошенко

Армія країни-агресора готова в будь-який момент до повномасштабного вторгнення, тому Україні ще належить колосальна робота із зміцнення обороноздатності, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У Державної прикордонної служби багато функцій і завдань. Головне ж - це участь в захисті східних рубежів України від російських загарбників", - сказав П.Порошенко на урочистостях, присвячених сторіччю Прикордонної служби України в п'ятницю в Києві.

Президент нагадав, що відповідно до аналітичного центру Global Firepower, Збройні сили України увійшли в десятку найсильніших армій Європи і посіли 8-е місце (і 1-е серед країн, які не входять до НАТО). Він підкреслив, що цей аргумент говорить на користь повноправного членства України в Північноатлантичному Альянсі.

"Ми стукаємо в їх двері і стукаємо не з порожніми руками", - підкреслив президент. При цьому він зазначив, що не слід втрачати почуття землі під ногами, щоб не закрутилася голова.

За словами президента, хоча в даний рейтинг не входить російська армія, однак в глобальному рейтингу, складеним Global Firepower, російське військо за потужністю 2-ге в світі і поступається лише США.

"Для нас Збройні сили Російської Федерації - це армія країни-агресора, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу ... і готова в будь-який момент до повномасштабного вторгнення. Тому у нас попереду - ще колосальна робота із зміцнення обороноздатності нашої держави", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА