14:52 27.04.2018

У столиці України немає ворожого ставлення до представників ромської національності - голова Нацполіції

2 хв читати

Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевняє, що в Києві немає ворожого ставлення до представників ромської етнічної групи, а стосовно інциденту, який стався в Голосіївському районі столиці, триває розслідування, однак фактів щодо смерті людей у поліції немає.

"Ми розібралися з ситуацією, зокрема з ромським населенням, кому вигідно роздувати цю тему, і які насправді сталися події. Хочу поінформувати громадян, що Київ толерантний у цьому плані. Ніяких негативних проявів стосовно ромів немає", - сказав С.Князєв у п'ятницю журналістам у Києві.

За його словами, в столиці досить багато ромів у місцях перебування людей: на вокзалах, ринках, але "до них ставляться як до звичайних громадян".

"Місто ставиться толерантно, а поліція реагує адекватно... Думаю, не потрібно нагнітати ситуацію, оскільки вона досить звичайна", - наголосив він.

Голова Нацполіції нагадав, що поліція Києва розслідує два кримінальні провадження за фактом розгону ромів на Лисій горі в Голосіївському районі столиці - за статтями про умисне пошкодження майна шляхом підпалу та хуліганство.

За словами С.Князєва, наразі передчасно говорити про результати розслідування, проте "фактів, які могли б підтвердити смерть людей або інші тяжкі наслідки, не встановлено, і це не підтверджують самі представники ромської етнічної групи".

Як повідомлялося, в Інтернеті з'явилося відео неправомірних дій невідомих осіб стосовно громадян, імовірно ромської національності, що перебували в місцевості "Лиса гора". Це відео стало підставою для внесення відомостей до журналу Єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліцію Києва.

Після проведення першочергової перевірки слідчий відділ Голосіївського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ст. 161 (порушення рівноправ'я громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності або ставлення до релігії) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції почали розслідування: здійснюють усі необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії для встановлення правопорушників.

Правоохоронці просять свідків та очевидців інциденту звернутися до столичної поліції для надання свідчень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА