16:55 27.04.2018

Немає ні юридичних, ні етичних підстав поновлювати Бочковського на посаді голови ДСНС - Аваков

3 хв читати
Немає ні юридичних, ні етичних підстав поновлювати Бочковського на посаді голови ДСНС - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений, що підстав для поновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій немає.

"Я вважаю, що ця людина не має законного, морального чи етичного права на поновлення на посаді. І він не буде поновлений. Ми не маємо на те ні юридичних підстав, ні етичних підстав", - сказав глава МВС журналістам у п'ятницю, повідомляє департамент комунікації МВС.

Він нагадав, що С.Бочковський "другий рік знаходиться на лаві підсудних, обвинувачений за низкою статей і злочинів".

А.Аваков упевнений, що, незважаючи на подібні судові казуси, як у випадку з С.Бочковським, "справедливість відновиться".

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем в ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського були кваліфіковані за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоєцького кваліфіковані також за ч.4 ст.368 та ч.2 ст.364 КК. За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів та земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт за цим епізодом було направлено до суду.

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення С.Бочковського з посади голови ДСНС. Своїм рішенням суд відновив його на посаді з 25 березня 2015 року. Суд також визначив стягнення з ДСНС України на користь С.Бочковського середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року на день фактичного поновлення на посаді.

Це рішення може бути оскаржене протягом 30 днів у Київському апеляційному адміністративному суді.

Того самого дня адвокат І.Федоренко заявив, що С.Бочковський має намір вийти на роботу вранці в п'ятницю, 27 квітня.

Вранці 28 квітня С.Бочковського не пропустили на роботу до кабінету в будівлі на вул. Гончара в центрі Києва, де розташований центральний апарат відомства. Представник апарату ДСНС України, що вийшов до нього та його адвоката, пояснив, що С.Бочковського можуть пропустити на роботу лише після відповідного рішення Кабінету Міністрів України, який і знімав його з посади своїм розпорядженням 25 березня 2015 року.

МВС оскаржило в суді рішення Окружного адмінсуду Києва про відновлення С.Бочковського на посаді голови ДСНС.

Міністерство юстиції України визначиться з подальшими діями з питання відновлення на посаді голови ДСНС С.Бочковского після надходження до уряду відповідного рішення суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА