20:10 27.04.2018

Обстріли з боку бойовиків у четвер пошкодили госпбудівлі мирних жителів Зайцевого, ніхто не постраждав

2 хв читати
Обстріли з боку бойовиків у четвер пошкодили госпбудівлі мирних жителів Зайцевого, ніхто не постраждав

Господарські будівлі мирних жителів і лінії електропередач у смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області були пошкоджені внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань уранці в четвер, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

"Вогонь по цивільній інфраструктурі противник вів з населених пунктів Горлівка та Гольмівський з 09.00 до 09.45 26 квітня, застосовуючи міномети калібру 120 мм. Унаслідок зазначених обстрілів пошкоджено господарські будівлі мирних мешканців, які проживають на вулицях Вологодського та Шумського, а також лінії електропередач. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook у п'ятницю.

В українській стороні СЦКК розцінюють обстріл як провокацію, спрямовану на дестабілізацію соціальної обстановки на лінії зіткнення, примушення ЗС України до відкриття вогню у відповідь, аби в подальшому звинуватити українську сторону в неспроможності дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму тиші. Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчать про нехтування ними всіма нормами міжнародного гуманітарного права, що становить пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення й завдає матеріальних збитків", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в четвер бойовики 52 рази обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого зазнали поранень троє українських військовослужбовців, ще двоє отримали бойові травми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА