08:33 28.04.2018

Шеф Пентагона оптимістично дивиться на вирішення північнокорейської проблеми

1 хв читати
Шеф Пентагона оптимістично дивиться на вирішення північнокорейської проблеми

Міністр оборони США Джим Меттіс заявив, що налаштований оптимістично щодо вирішення проблеми напруженості на Корейському півострові.

"У мене немає чарівної кришталевої кулі, але ми зараз налаштовані оптимістично, оскільки з'явилася можливість, якої не існувало з 1950 року (початку Корейської війни - ІФ)", - сказав він журналістам.

Заява міністра прозвучала услід за самітом двох корейських держав, що завершився в п'ятницю, за підсумками якого сторони декларували готовність займатися питаннями денуклеаризації Корейського півострова, мирного об'єднання та укладення мирного договору. З 1953 року - з часу закінчення корейської війни - між ними формально існує лише перемир'я.

Дж.Меттіс, однак, з обережністю висловився щодо перспектив укладення договору, застеріг від висунення попередніх умов. У відповідь на питання, чи передбачає укладення мирного договору скорочення або виведення тисяч американських військових з Південної Кореї, міністр сказав, що ця тема буде частиною переговорів США з їх союзниками і Північною Кореєю.

"Думаю, нам зараз треба слідувати відповідно до розвитку подій, вести переговори і не намагатися висувати попередні умови або робити припущення щодо того, як все має відбуватися. Зараз цим повинні займатися дипломати", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА