12:04 28.04.2018

Для підкупу українців на виборах в ОТГ в хід йдуть курчата, комбікорм, алкоголь та дрова

2 хв читати
Для підкупу українців на виборах в ОТГ в хід йдуть курчата, комбікорм, алкоголь та дрова

Спостерігачі Комітету виборців України (КВУ) повідомили правоохоронцям про понад 20 фактів підкупу виборців напередодні місцевих виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ). У деяких випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Як йдеться у повідомленні КВУ на сторінці у "Фейсбуці" в суботу, факти підкупу зафіксовані в більшості об'єднаних громад, зокрема, в Одеській, Волинській, Луганській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.

У Тернопільській, Одеській, Дніпропетровській, Волинській та Харківській областях правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підкупу виборців. Так, в Одеській області співробітники прокуратури виявили факти підкупу в місті Кілія (центр Кілійської ОТГ). За даними слідства, схема підкупу передбачала обман виборців і укладення безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а в результаті – голосування за певних осіб в обмін на грошову винагороду (600 грн).

Роздачу товарів і продуктових наборів зафіксовано в 9 ОТГ (у Запорізькій, Волинській, Луганській, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій областях). У Волинській області кандидати роздавали виборцями курчат і комбікорм, у Запорізькій - будівельні матеріали і дрова, в Луганській - медикаменти, в Чернівецькій і Рівненській областях - продукти харчування і алкогольні напої, зазначили в КВУ.

Голова КВУ Олексій Кошель припускає, що 90% справ про підкуп виборців або не дійдуть до суду, або "розваляться" в процесі розгляду.

"Одним із механізмів поліпшення ситуації і збільшення кількості судових вироків стосовно організаторів підкупу може стати ухвалення урядового законопроекту, що передбачає збільшення відповідальності за підкуп і надання для правоохоронців нових інструментів в боротьбі з цим явищем", - вважає О.Кошель.

Місцеві вибори в 40 об'єднаних громадах відбудуться в неділю, 29 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА