07:47 29.04.2018

На блокпосту біля Горлівки бойовики оглядали автомобілі СММ ОБСЄ та погрожували затримати патруль Місії

2 хв читати
На блокпосту біля Горлівки бойовики оглядали автомобілі СММ ОБСЄ та погрожували затримати патруль Місії

СММ ОБСЄ на Донбасі заявляє, що її спостерігачів на пропускному пункті біля непідконтрольної уряду України Горлівки зупинили для перевірки бойовики.

"28 квітня 2018 о 14:00 на блокпосту, розташованому на північ від н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька), шість озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складається з п'яти співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних уряду районів Донецької області. Члени збройних формувань вимагали проведення огляду багажників автомобілів СММ, і патруль виконав цю вимогу", - йдеться в оперативному звіті ОБСЄ на сайті організації в суботу.

У Місії уточнили, що після перевірки багажників вони також вимагали відкрити всі ящики для інструментів з обох автомобілів, щоб "переконатися, що СММ не перевозить зброю". Спостерігачі пояснили, що мандатом Місії передбачено свободу пересування і ця вимога є її обмеженням. Тоді члени збройних формувань відповіли, що спостерігачі можуть або виконати їхню вимогу, або повернутися до підконтрольних уряду районів. Патруль зв'язався з базою і отримав пораду дочекатися інструкцій, тим часом члени команди СММ спілкувалися з бойовиками.

"О 15:17 двоє людей підійшли до членів патруля Місії і повідомили, що в разі невиконання вимоги огляду вмісту ящиків для інструментів або повернення назад до підконтрольних уряду районів, вони викличуть "команду спеціального призначення", щоб та забрала спостерігачів до іншого місця для перевірки змісту обох автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі відзначили, що о 15:36 їм дозволили проїхати, але тільки після того як вони показали вміст ящиків для інструментів, аптечок і спальних мішків. Команда СММ вдало повернулася на базу в Донецьку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА