11:11 29.04.2018

Гройсман привітав ВМС ЗСУ зі сторічним ювілеєм заснування українського військово-морського флоту

2 хв читати
Гройсман привітав ВМС ЗСУ зі сторічним ювілеєм заснування українського військово-морського флоту

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав Військово-Морські сили Збройних сил України зі сторічним ювілеєм заснування військово-морського флоту.

"Вітаю з епохальною подією – сторіччям з дня заснування військово-морського флоту України новітньої доби! Увесь Чорноморський флот перейшов 29 квітня 1918 року у підпорядкування Української Народної Республіки. Таке рішення прийняли під час наради делегатів корабельних команд і майже на всіх кораблях урочисто було піднято український прапор. Ми відзначаємо цю символічну дату як день започаткування державного військово-морського флоту України", – йдеться у привітанні прем'єр-міністра, оприлюдненому в неділю вранці його прес-службою.

В.Гройсман зазначив, що попри те, що українська національна революція та державність були придушені навалою більшовицьких військ, історичне значення факту заснування Українською державою військо-морського флоту є унікальним і далекоглядним. Це означає, що Україна як суверенна та незалежна держава завжди буде морською державою з власними військово-морськими силами та флотськими традиціями, які в нашій історії сягають ще часів княжої та козацько-гетьманської доби.

" Безпрецедентних втрат український військово-морський флот зазнав під час ганебної кампанії з окупації Кримського півострова російськими військами без розпізнавальних знаків. І цей акт підступного нападу, який детально розроблявся на найвищому рівні керівництва Російської Федерації, в новітній історії Європи нагадує лише підступний напад гітлерівських військ на Польщу в 1939 році. Моральний тиск, шантаж, погрожування розстрілами, викрадення українських офіцерів і залякування їх сімей, блокування наших кораблів і їх команд, штурми військових частин на півострові – це далеко не всі методи держави-терориста, яка кинула виклик нашій державності. У результаті кримської кризи український флот утратив ряд кораблів, основні військово-морські бази та інфраструктуру", – наголосив прем'єр-міністр.

"У ті тривожні дні вся країна бачила подвиг українських моряків, особливо курсантів у м. Севастополі, які перед озброєними російськими диверсантами та бойовиками-сепаратистами співали Державний Гімн України. Це символічна подія. Честь, відвага і вірність молодших поколінь – ось запорука завтрашнього дня українського військово-морського флоту. Сьогодні військовослужбовці Військово-Морських Сил також з гідністю виконують присягу і боронять нашу країну від агресора в зоні проведення АТО. Переконаний, що в майбутньому український прапор, як і в буремному 1918 році, знову замайорить у нашому Криму і над нашими тимчасово-недоступними військово-морськими базами", – зазначив В.Гройсман.

Прем'єр-міністр подякував військовослужбовцям і цивільним працівникам ВМС "за чесну службу та належне виконання службового обов'язку і присяги".

"Бажаю всім професійного зростання, міцного здоров'я, добробуту, злагоди, успішного виконання покладених завдань, а головне – миру на нашій землі і на наших морях!", – побажав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА