14:28 29.04.2018

Бойовики 12 разів обстріляли позиції сил АТО вночі та вранці в неділю

2 хв читати
Бойовики 12 разів обстріляли позиції сил АТО вночі та вранці в неділю

Незаконні збройні формування 12 разів обстріляли позиції сил АТО з початку доби станом на 9:00 неділі, 29 квітня, внаслідок цих обстрілів загиблих і поранених в лавах українських військовослужбовців немає, повідомив спікер Міністерства оборони України Максим Праута.

"З опівночі станом на дев'яту годину ранку противник здійснив 12 прицільних обстрілів наших опорних пунктів... Втрат серед наших військових немає", – розповів М.Праута на брифінгу в неділю.

За його словами, один обстріл припав на луганський напрямок. "Тут близько опівночі наші позиції в районі Причепилівки упродовж півгодини ворог обстрілював з артилерії калібру 122 мм. У бік наших військових випущено 3 снаряди", – розповів представник оборонного відомства.

Решта 11 прицільних обстрілів зафіксована на донецькому напрямку, при цьому бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. "Тричі під обстріл потрапили наші захисники Красногорівки, по два рази були обстріляні позиції Збройних сил України біля Водяного, Авдіївки і шахти Бутівка. Ще по одному обстрілу зафіксовано в районі Широкиного та Мар'їнки", – поінформував речник Міноборони.

За його словами, ЗСУ були змушені відкривати вогонь у відповідь. "З боку підрозділів Збройних сил України вогонь у відповідь відкривався 7 разів", – повідомив М.Праута.

Як повідомлялося, бойовики 61 раз обстріляли позиції сил АТО на сході в суботу, 29 квітня, при цьому застосувавши заборонене мінськими домовленостями озброєння, зокрема, 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і танкове озброєння. 10 обстрілів припали на луганський напрямок, 51 – на донецький, всі вони кваліфіковані як прицільні.

Унаслідок обстрілу четверо українських воїнів дістали поранень, ще троє отримали бойові травми. Всі вони госпіталізовані, стан двох осіб оцінюється як середньої тяжкості, п'яти – як задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА