11:56 30.04.2018

Прес-центр штабу АТО на Донбасі припиняє свою роботу

2 хв читати
Прес-центр штабу АТО на Донбасі припиняє свою роботу

30 квітня 2018 року припиняє свою роботу прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО) через переформатування операції на Донбасі.

"Сьогодні, 30 квітня 2018, прес-центр штабу АТО припиняє свою діяльність", - йдеться в повідомленні прес-центру в Facebook вранці в понеділок.

Керівництво АТО і колектив прес-центру дякує співробітникам ЗМІ за співпрацю у висвітленні подій на Донбасі.

Як повідомлялося, 13 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

23 квітня міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що 30 квітня завершиться антитерористична операція на Донбасі і почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил, і вже здійснюється передислокація органів військового управління.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", - сказав міністр.

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об'єднаних сил (ООС) прописана в законі "про реінтеграцію Донбасу".

Як повідомлялося, прийнятий закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" передбачає, що стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу.

16 березня 2018 року П.Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. До цього С.Наєв був заступником начальника Генштабу Збройних сил України, а раніше проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА