15:48 30.04.2018

Javelin відправлені в Україну

2 хв читати
Javelin відправлені в Україну

У Державному департаменті США підтвердили, що вони вже доставили в Україну протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" (Javelin) повідомляє канал 24 з посиланням на "Радіо Свобода".

"Їх вже доставили", - зазначив офіційний представник Держдепу на запит журналістів, інформує "Радіо Свобода". Інших деталей оприлюднено не було.

Крім того, перед заявою Держдепу інформацію про постачання Javelin підтвердили "Радіо Свобода" ще два джерела: одне з України, інше із США, проте вони побажали залишатися анонімними в цьому питанні, адже не мали повноважень публічно говорити на цю тему.

Як повідомлялося, на початку березня американський держдепартамент дав принципову згоду на поставки Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Державний департамент у принципі схвалив можливі військові поставки Україні ракет Javelin і командних пускових установок на суму $47 млн", - повідомлялося на сайті Агентства з оборонного співробітництва Пентагону

Йшлося про те, що агентство спрямувало відповідний проект угоди для затвердження в Конгрес.

Агентство повідомляло, що Україна подала запит до США 210 ракет і 37 пускових установок з розрахунком, що дві з них будуть використовуватися для запчастин.

"Ймовірна продаж буде внеском у зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом вдосконалення безпеки України. Комплекси Javelin допоможуть Україні створити довгострокові оборонні можливості для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності і відповідатимуть вимогам національної оборони", - говорилося в повідомленні.

У ньому підкреслювалося, що поставки "не порушать базовий військовий баланс в регіоні".

Постачальником у разі затвердження угоди буде виступати Raytheon / Lockheed Martin

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА