16:26 30.04.2018

Трамп заслужив Нобелівську премію миру, вважає південнокорейський президент

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп гідний Нобелівської премії миру за ті зусилля, які він доклав до припинення протистояння з Північною Кореєю з приводу ядерної програми Пхеньяна, вважає президент Південної Кореї Мун Чже Ін.

"Президент Трамп повинен виграти Нобелівську премію миру. Нам потрібен тільки мир", - цитують західні ЗМІ слова південнокорейського президента, сказані ним у понеділок на урядовій нараді.

Минулої п'ятниці відбувся історичний саміт за участю Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина. За підсумками переговорів вони, зокрема, домовилися працювати над денуклеаризацією Корейського півострова. Також президент Південної Кореї і лідер КНДР погодилися з необхідністю регулярно підтримувати контакти як на рівні військових, так і перших осіб двох держав, налагодження співпраці та організації візитів і зустрічей на всіх рівнях.

У спільній заяві двох країн йдеться, що одним із завдань посилення співпраці між Пхеньяном і Сеулом є робота над зустрічами з корейської тематиці за участю США і Китаю. "Південна і Північна Корея домовилися протягом цього року активно просувати тристоронній формат зустрічей, який включає обидві Кореї і США, або чотиристоронній формат - за участю двох Корей, США і Китаю", - йдеться в заяві, опублікованій за підсумками міжкорейського саміту.

Раніше президент США Д.Трамп заявив, що американо-північнокорейський саміт може відбутися через три-чотири тижні. "Думаю, ми зустрінемося (з лідером КНДР Кім Чен Ином - ІФ) в найближчі три-чотири тижні", - заявив він, виступаючи на мітингу в Мічигані. За його словами, "це повинна бути дуже важлива зустріч", пов'язана з питанням денуклеаризації Корейського півострова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА