20:33 30.04.2018

ПТРК "Джавелін" прибули в ЗСУ

2 хв читати
ПТРК "Джавелін" прибули в ЗСУ

Президент України Петро Порошенко підтверджує поставку в Збройні сили України протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin) з США.

"Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу тільки підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула в українську армію. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності та євроатлантичної безпеки. Продовжуємо працювати над зміцненням нашого оборонного потенціалу з метою відсічі російської агресії", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок увечері.

Глава Української держави висловив щиру подяку президенту США Дональду Трампу за рішення "на підтримку України, на захист свободи і демократії".

"Вашингтон не тільки виконав нашу спільну домовленість - він продемонстрував лідерство та важливий приклад", - висловив переконання П.Порошенко.

Він також підкреслив, що розраховує на твердість позиції всіх партнерів України, перш за все країн "Великої сімки" (G7): "ціна за триваючу агресію проти України для Кремля повинна і надалі зростати".

Як повідомлялося, на початку березня американський держдепартамент дав принципову згоду на поставки Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Державний департамент у принципі схвалив можливі військові поставки Україні ракет Javelin і командних пускових установок на суму $ 47 млн", - повідомлялося на сайті Агентства з оборонного співробітництва Пентагону

У ньому вказувалося, що агентство направило відповідний проект угоди для затвердження до Конгресу.

Агентство повідомляло, що Україна запросила у США 210 ракет і 37 пускових установок з розрахунком, що дві з них будуть використовуватися для запчастин.

"Ймовірний продаж буде внеском у зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом вдосконалення безпеки України. Комплекси Javelin допоможуть Україні створити довгострокові оборонні можливості для захисту суверенітету і територіальної цілісності і відповідатимуть вимогам національної оборони", - йшлося в повідомленні.

У ньому підкреслювалося, що поставки "не порушать базовий військовий баланс в регіоні". Постачальником в разі затвердження угоди буде виступати Raytheon / Lockheed Martin
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА