21:01 30.04.2018

Поліція Києва розслідує напад на нардепа Найєма як хуліганство

3 хв читати
Поліція Києва розслідує напад на нардепа Найєма як хуліганство

Поліція Києва кваліфікує подію, під час якої народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм отримав тілесні ушкодження, як хуліганство, троє активних учасників інциденту доставлені в управління поліції, а ще одного - розшукують.

"Поліцейські встановили, що потерпілий рухався у власному автомобілі в напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав "Мерседес", почалася сварка. В цей момент до них під'їхав автомобіль "BMW". В ході конфлікту один з незнайомців ударив нардепа в обличчя. Зловмисники з місця події зникли", - повідомляє в понеділок увечері Відділ комунікації поліції Києва.

Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "перехоплення", і незабаром розшукуваний "Мерседес" знайшли, а неподалік затримали трьох осіб, які брали участь в конфлікті, їх доставили в управління поліції. Чоловіка, який вдарив нардепа, розшукують.

"Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, М.Найєм (фракція "Блок Петра Порошенко") внаслідок конфлікту на дорозі в центрі Києва в понеділок увечері, де на нього напала група невідомих, наразі знаходиться в лікарні.

"Кубик на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що у нього більше прав і спробував підрізати. Я такого не люблю. Особливо мажорів і машини супроводу. Якщо підрізають, поводяться по-хамськи і з гонором, не поступаюся принципово. Загалом, перегородив дорогу. Почалася перепалка. Викликав 102. Водій і пасажир кубика помінялися місцями і вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, людини чотири-п'ять. перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю смутно; наздогнати не вдалося. Наразі в лікарні", - написав сам М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок увечері.

Народний депутат закликав "не створювати ажіотаж" з події  та підкреслив, що коментарів, фотографій і "трагічних розповідей" не буде.

"Це не стосується моїх депутатських повноважень, посвідчення не висував, і це не пов'язано з моєю політичною діяльністю. Патрульну викликав по 102 як звичайний громадянин; приїхали в розумні терміни; всі дані автомобілів, фото учасників події передав. На цьому все. Не давайте себе ображати на дорогах - дорога машина і круті номери не привід дозволяти комусь начхати собі в обличчя", - підсумував М.Найєм.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що внаслідок інциденту Мустафа Найєм отримав легкі тілесні ушкодження.

Пізніше А.Геращенко поінформував, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту. "Ними виявилися: Саітов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999 р.н. Саітов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р.н. Умалу Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р.н. Із затриманими проводяться першочергові слідчі дії", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук і опублікував фотографії затриманих.

Нардеп також поінформував, що перевіряється причетність затриманих до інших можливих правопорушень. "Якщо у когось є така інформація, вас просять телефонувати в поліцію за номером 102", - закликав А.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА