08:00 01.05.2018

Практична підготовка розрахунків "Джавелін" в ЗСУ розпочнеться 2 травня

2 хв читати
Практична підготовка розрахунків "Джавелін" в ЗСУ розпочнеться 2 травня

Практична підготовка розрахунків протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin) у Збройних силах України почнеться вже 2 травня, заявляє міністр оборони країни Степан Полторак.

"Це рішення (поставки США ПТРК "Javelin" в ЗСУ - ІФ) дозволить приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків "Джавелін", які розпочнуться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних сил України і створить потужний протитанковий резерв", - написав С. Полторак на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок увечері.

Він також висловив подяку президенту України Петру Порошенко за "титанічні зусилля для отримання протитанкових комплексів Джавелін" і президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за позитивне рішення, яке дозволило істотно підвищити обороноздатність України і забезпечити українських військовослужбовців сучасним озброєнням.

Як повідомлялося, на початку березня американський держдепартамент дав принципову згоду на поставки Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Державний департамент схвалив можливі військові поставки Україні ракет Javelin і командних пускових установок на суму $ 47 млн", - повідомлялося на сайті Агентства з оборонного співробітництва Пентагону

У ньому йшлося, що агентство направило відповідний проект угоди для затвердження в Конгрес.

Агентство повідомляло, що Україна запросила у США 210 ракет і 37 пускових установок з розрахунком, що дві з них будуть використовуватися для запчастин.

"Ймовірний продаж буде внеском у зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом вдосконалення безпеки України. Комплекси Javelin допоможуть Україні створити довгострокові оборонні можливості для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності і відповідатимуть вимогам національної оборони", - йшлося в повідомленні.

У ньому підкреслювалося, що поставки "не порушать базовий військовий баланс в регіоні". Постачальником в разі затвердження угоди буде виступати Raytheon / Lockheed Martin

30 квітня президент України Петро Порошенко підтвердив поставку в Збройні сили України протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin) з США.

"Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу тільки підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула в українську армію. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності і євроатлантичної безпеки. Продовжуємо працювати над зміцненням нашого оборонного потенціалу з метою відсічі російської агресії", - написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Глава Української держави висловив щиру подяку президенту США Дональду Трампу за рішення "на підтримку України, на захист свободи і демократії". "Вашингтон не тільки виконав нашу спільну домовленість - він продемонстрував лідерство та важливий приклад", - висловив переконання П.Порошенко.

Він також підкреслив, що розраховує на твердість позиції всіх партнерів України, перш за все країн "Великої сімки" (G7): "ціна за триваючу агресію проти України для Кремля повинна і надалі зростати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА