08:24 01.05.2018

На "ArcelorMittal Кривий Ріг" розлився чавун під час запуску найбільшої доменної печі після ремонту

3 хв читати
На "ArcelorMittal Кривий Ріг" розлився чавун під час запуску найбільшої доменної печі після ремонту

На Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) під час запуску найбільшої доменної печі №9 після проведеного капітального ремонту стався розлив розплавленого чавуну.

Як повідомляє місцевий телеканал "Перший криворізький" з посиланням на прес-службу підприємства, НП сталася 29 квітня поточного року. При цьому наголошується, що доменна піч №9 перебувала в ремонті з лютого, після закінчення якого 27 квітня розпочався її запуск. Однак увечері 29 квітня "в процесі пуско-налагодження доменної печі №9 відбувся неконтрольований викид рідкого чавуну, який супроводжувався гучним звуком".

"Наразі ситуація під контролем. Доменну піч №9 зупинено, щоб забезпечити безпеку на промисловому майданчику з метою детального дослідження обставин і усунення неполадок. Постраждалих немає, весь виробничий персонал в безпеці. Небезпеки для працівників та навколишнього середовища немає. Фахівці доменного департаменту повністю контролюють ситуацію, вживаючи всіх необхідних заходів для усунення неполадок і відновлення нормальної роботи агрегату", - констатується в інформації підприємства.

Як повідомлялося, під час проведення монтажних робіт на майданчику ДП №9 ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" 20 березня 2018 року були травмовані чотири працівники підрядної організації ТОВ "Запорізьке будівельно-монтажне управління" - за словами директора з охорони праці та промислової безпеки ПАТ Сергія Теслюка, масовий нещасний випадок стався через порушення правил безпеки.

У березні поточного року керівництво підприємства ввело особливий режим з охорони праці в зв'язку зі смертельним випадком, який стався 3 березня поточного року з працівником підрядної організації "Індустріальні технології України" в конвертерному цеху під час ремонтних робіт.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" планує в 2018 році виробити мінімум 5,7 млн тонн готового прокату, 6,5 млн тонн сталі, 10 млн тонн концентрату.

Згідно з експертними оцінками, в січні-березні 2018 року підприємство скоротило випуск прокату на 17,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 1,070 млн тонн, сталі - на 18%, до 1,121 млн тонн, чавуну на 18,3%, до 1,087 млн тонн. Випуск агломерату впав на 16,7%, до 2,096 млн тонн, товарного залізняку на 2,8%, до 208 тис. тонн, але залізорудного концентрату зріс на 2%, до 2,463 млн тонн, коксу - на 15,4%, до 623 тис. тонн.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" за підсумками 2017 року знизив випуск прокату на 7,3% у порівнянні з 2016 роком - до 5,1 млн тонн з 5,5 млн тонн, виплавку сталі "в еквіваленті" - з урахуванням розливання і випуску товарного чавуну - на 9,3%, до 6,35 млн тонн із 7 млн тонн, чавуну - на 8,2% - до 5,6 млн тонн з 6,1 млн тонн. Окрім того, меткомбінат за рік наростив видобуток залізної руди на 1,5%, до 21,9 млн тонн з 21,6 млн тонн, виробництво концентрату - на 1,9%, до 9,1 млн тонн з 9 млн тонн. Виробництво агломерату зросло на 0,6%, до 10,5 млн тонн з 10,4 млн тонн, коксу валового 6% вологості - на 19,9%, до 2,4 млн тонн з 2 млн тонн.

"Збільшити обсяги виробництва завадив незадовільний стан шахти доменної печі №9, на частку якої припадає близько половини всього випуску чавуну. Поліпшити її стан ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір (...) в лютому - цього місяця запланований капремонт ДП-9 і цеху блюмінг, який дозволить стабілізувати їх роботу і досягти виробничих цілей цього року", - раніше повідомлялося в прес-релізі компанії.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА