20:39 01.05.2018

Один із нападників на Мустафу Найєма зумів втекти в Баку

3 хв читати
Один із нападників на Мустафу Найєма зумів втекти в Баку

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Мустафа Найєм у вівторок ввечері заявив, що один з дорожніх хуліганів, який брав участь в нападі на нього, зумів покинути Україну і вилетіти в Баку.

"Адреси реєстрації підозрюваного поліції були відомі, самого зловмисника вже ідентифікували і обіцяли знайти, але тільки що з'ясувалося, що він зник і встиг відлетіти в Баку рейсом з Борисполя", - написав М.Найєм на своїй сторінці в Facebook увечері 1 травня.

За його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому він приїхав, операція "перехоплення" не зафіксувала і досі ніде не виявила.

"Хоча все відбувалося в один і той же час і другу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля у слідства немає, і воно не вимагалось. Окрім цього сам автомобіль був оголошений в розшук з великим запізненням", - резюмував нардеп.

М.Найєм також зазначив, що підозрюваним пред'явили підозру за ст.296 Кримінального кодексу України.

"Хоча - підкреслюю - спочатку всі четверо проходили за ст.122 (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості), оскільки епізодів побиття було два і участь в них брали кілька людей", - підкреслив він.

М.Найєм додав, що слідство "дотепер не звернулося до суду з проведення мені судово-медичної експертизи і доступу до матеріалів медичного обстеження".

"Без цих звернень та експертиз матеріали для передачі справи до суду будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні (1 травня - ІФ) були на робочому місці", - написав він.

"Я знаю, що на кількох людей у різних структурах вже вийшли з пропозицією домовитися - справу зам'яти, затриманих відпустити і спустити на гальмах. Я щиро сподіваюся, що і слідчі, і прокуратура зараз грають на стороні закону, а не тих, хто домовляється", - підсумував політик.

Як повідомлялося, київська місцева прокуратура №10 оголосила підозри зловмисникам, причетним до хуліганських дій і нанесення тілесних ушкоджень народному депутату України М.Найему (фракція "Блок Петра Порошенко") біля Бессарабського ринку в минулий понеділок.
"В даний час троє учасників конфлікту, причетних до нападу на депутата і його побиття, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Це чоловіки 1999 і 1996 р.н. Двоє з них мають громадянство РФ і знаходяться на території України на підставі свідоцтв про тимчасове проживання, ще один - громадян України ".
Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України.
"Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - додали в столичній прокуратурі.
Також в інформації зазначається, що автомобіль "Мерседес Геленваген", на якому пересувалися зловмисники, вилучено та поміщено на штрафмайданчик.
"Крім того, заочно оголошено про підозру ще одній людині, який безпосередньо завдав депутату удар в обличчя, заподіявши останньому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст.296 КК України та ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження та оголошення в розшук ", - додали в прес-службі прокуратури міста Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА