07:26 02.05.2018

В Естонії стартують найбільші в історії республіки військові навчання

2 хв читати
В Естонії стартують найбільші в історії республіки військові навчання

В Естонії в середу почнуться найбільші в історії країни військові навчання Siil 2018 (Їжак 2018). Як повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Сил оборони, в маневрах, які выдбуватимуться в основному на Південному Сході Естонії і в Північній Латвії, візьмуть участь понад 15 тис. військовослужбовців, членів добровольчої воєнізованої організації Кайтселійт (Kaitseliit), поліцейських і рятувальників.

У навчаннях Siil 2018 візьмуть участь також близько 2 тис. солдатів-союзників по НАТО і країн-партнерів альянсу: Великої Британії, США, Данії, Німеччини, Польщі, Франції, Латвії, Литви, Бельгії, Канади, Фінляндії, Швеції, Грузії, України та Ірландії .

Будуть представлені 20 повітряних апаратів, в тому числі британські вертольоти Lynx Wildcat AH1 і американські UH-60 Black Hawk, французькі винищувачі Mirage 2000 і польські штурмовики Su-22. Крім того, будуть брати участь вертольоти R-44 Robinson і навчальні реактивні літаки L-39 ВПС Естонії.

Згідно зі сценарієм, розробленим Центром спільних бойових дій НАТО (Joint Warfare Centre), який базується в Норвегії, Естонії і сусідній Латвії доведеться відбивати напад умовної ворожої держави Мурініус (Murinius), яка зі своїми васалами Плюмбеусом, Грізеусом і Кінеріусом (Plumbeus, Griseus і Cinereus) напали на держави Балтії.

Умовні вороги, об'єднані протистоянням до культури і демократичних цінностей Заходу, розташовуються на території Росії і частково Білорусії, що відображено і на карті навчань.

Президент Мурініуса Марін Котумун (Marin Kotumun) під приводом втручання Естонії та Латвії у внутрішні справи його держави, готується почати бойові дії в тіні проведених Мурініусом і його союзниками навчань OCCAEX. Розпочинається активна гібридна війна проти Естонії і Латвії.

Навчання проходитимуть в три етапи: до 4 травня частини і підрозділи будуть приводитися до бойової готовності, 5-7 травня буде відпрацьовуватися взаємодія "Кайтселііта" з 1-ю і 2-ю піхотними бригадами і союзниками по НАТО. В ході третього етапу з 8 до 12 травня пройдуть навчальні бої, в ході яких 2-а піхотна бригада буде відпрацьовувати взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО проти 1-ї піхотної бригади і частин і підрозділів бойової групи НАТО, що дислокуються в Естонії.

До цього найбільшими навчаннями були маневри Siil 2015 року, в яких взяли участь близько 13 тис. військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА