08:06 02.05.2018

На Подолі в Києві з 1 травня розширять пішохідну зону і змінять схему проїзду

2 хв читати
На Подолі в Києві з 1 травня розширять пішохідну зону і змінять схему проїзду

На столичному Подолі з 1 травня мають намір розширити пішохідну зону і змінити схему проїзду для транспорту, яка дозволить зменшити затори і створить комфортні умови для пішоходів, повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

"В минулому році на Подолі стартував перший етап реорганізації дорожнього руху, який полягав у створенні пішохідної зони на Контрактовій площі і вулиці Сагайдачного. Нова схема довела свою життєздатність - багато водіїв відмовилися від транзитного руху через Поділ. Зараз ми впроваджуємо другий етап - більш масштабний. Він передбачає не тільки розширення пішохідної зони, а й зменшення заторів на Подолі", - розповів Д.Давтян.

Як зазначається, з Контрактової площі планують прибрати бетонні блоки, які захищали транзитний проїзд перед центральним корпусом Києво-Могилянської академії. Також перекриють заїзд на площу з вул.Ільїнської. Залишиться, але буде відгороджений, транзитний проїзд по вул.Григорія Сковороди. Тому до пішохідної зони приєднають комплекс Братського монастиря Києво-Могилянської академії.

За новою схемою транспорт, який рухався перед Києво-Могилянською академією, пустять з іншого боку кварталу, по вул.Волоській, причому напрямок руху зміниться на протилежний. Лівий поворот на Поділ з вул.Спаська планують перенести на вул.Хорива - очікується, що завдяки цьому на вул. Набережно-Хрещатицькій зменшаться затори.

Для організації нової схеми руху встановили 340 дорожніх знаків, побудували два світлофори і шість модернізували.

Лівий поворот з вул.Верхній Вал на вул.Межигірська проходитиме вул.Костянтинівською і вул.Хорива, що істотно скоротить довжину заторів на вулицях Верхній Вал та Глибочицька у вечірні години пік. А перенесення частини потоку в бік Куренівки на вул.Волоська розвантажить вул.Межигірська.

На вул.Хорива між Межигірською та Костянтинівською встановили роздільники потоків, щоб вирішити проблему з припаркованими автомобілями.

"Наступними етапами реорганізації руху на Подолі буде зміна напрямку вулиці Андріївської та проїзду Боричів узвіз - вулиця Набережно-Хрещатицька і Братська. Це збільшить пропускну спроможність Поштової площі. Також планується перенести кінцеву зупинку трамваїв з вулиці Спаської ближче до Контрактового дому", - йдеться в повідомленні відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА