13:30 02.05.2018

Поліція оголосила в розшук одного з підозрюваних у побитті нардепа Найєма

2 хв читати
Поліція оголосила в розшук одного з підозрюваних у побитті нардепа Найєма

Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві оголосило в розшук Магомеда-Аміна Саїтова - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма в центрі Києва.

Відповідні дані (фото відсутнє) розміщені на сайті МВС України в рубриці "Розшук" (Особи, які переховуються від органів влади).

Згідно з інформацією про розшукуваного, Магомед-Амін Абубакаровіч Саїтов, 1989 року народження, з 1 травня поточного року переховується від органів досудового розслідування (місце зникнення - Київ).

Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, здійснене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід стосовно нього не обирався.

Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко у середу на своїй сторінці у Facebook виклав хронологію подій і висловив припущення, що М.Саїтова буде також оголошено в розшук за лінією Інтерполу.

"Саїтова Магомет Абубакарович, 26.05.1989 р.н., буде оголошено поліцією в міжнародний розшук через Інтерпол. У нього є вибір - або все життя жити в країнах, які його не видадуть Україні... Або здатися владі України, попросити вибачення і примиритися з потерпілим Мустафою Найємом, компенсувати йому моральну та матеріальну шкоду і в такому випадку отримати у вироку суду мінімальне покарання за згодою потерпілого", - вважає А.Геращенко.

Як повідомлялося, нардеп М.Найєм унаслідок конфлікту, що стався увечері 30 квітня, коли на автошляху в центрі Києва на нього напала група невідомих, перебуває в лікарні, його прооперували.

Поліція Києва спочатку кваліфікувала подію як хуліганство. Трьох учасників інциденту доправили до управління поліції, ще одного - розшукують.

Пізніше поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне тілесне ушкодження середнього ступеня" УК України (ч. 1 ст. 122).

1 травня Київська місцева прокуратура №10 оголосила підозри причетним до хуліганських дій і завдання тілесних ушкоджень М.Найєму. "Троє учасників конфлікту, причетних до нападу на депутата і його побиття, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Це чоловіки 1999 і 1996 р.н. Двоє з них мають громадянство РФ і перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один - громадянин України", - повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Крім того, заочно оголошено про підозру ще одній людині, яка безпосередньо завдала депутату удару в обличчя, заподіявши останньому тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Увечері М.Найєм повідомив, що один з нападників полишив територію України та полетів до Баку (Азербайджан).

У свою чергу, прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що цей зловмисник перетнув державний кордон і на літаку рейсом "Київ - Баку" полишив територію України через дві години після інциденту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА