19:21 02.05.2018

На Закарпатті співробітники Держгеокадастру вимагали від підприємця $ 270тис. за виділення земельних ділянок під гірськолижний комплекс

2 хв читати
На Закарпатті співробітники Держгеокадастру вимагали від підприємця $ 270тис. за виділення земельних ділянок під гірськолижний комплекс

Правоохоронці викрили групу осіб Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, які вимагали грошові кошти у приватного підприємця за виділення у власність земельних ділянок у Воловецькому районі.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в середині лютого 2018 року до працівника Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області звернувся приватний підприємець з приводу придбання або виділення земельних ділянок безоплатно у власність для будівництва гірськолижного спуску та готелю на території Воловецького району Закарпатської області", - повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури України.

У вказаної посадової особи спільно з його безпосереднім керівником виник умисел на одержання неправомірної вигоди. З метою реалізації свого злочинного наміру, спрямованого на отримання неправомірної вигоди, на початку березня 2018 року службовець повідомив підприємцю про те, що наразі немає можливості надати йому у власність земельні ділянки для будівництва, і розповів, як можна за певний проміжок часу придбати на праві власності земельні ділянки.

"Зокрема, підприємець повинен підшукати чотирьох осіб - учасників АТО, від яких одержати доручення на представництво їх інтересів, з метою подальшого безкоштовного виділення у власність зазначеним фізичним особам земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, по 2 га кожен. Після того, як будуть виділені зазначені земельні ділянки, можливо буде змінити їх цільове призначення, а в подальшому, після реєстрації юридичної особи можливо викупити зазначені земельні ділянки і використовувати їх за власною необхідностю", - описали схему в Генпрокуратурі.

Свої послуги у сприянні в отриманні земельних ділянок співробітники обласного главку Держгеокадастру оцінили в $ 270тис. 2 травня після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі $ 117,5тис. двоє спільників були затримані правоохоронцями.

"Зазначеним особам підготовлені повідомлення про підозру за ч.4 ст.368 КК України - одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від посад", - поінформували в Генпрокуратурі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА