20:10 02.05.2018

Кількість блокпостів на Донбасі буде зменшено, а формат роботи змінено

2 хв читати
Кількість блокпостів на Донбасі буде зменшено, а формат роботи змінено

Формат роботи системи блокпостів у Донецькій і Луганській областях буде змінено в рамках проведення на сході України операції об'єднаних сил (ООС), розповів заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв.

Як повідомляє в середу департамент комунікації Нацполіції, К.Бушуєв поінформував, що перегляд формату роботи блокпостів спрямований, насамперед, на зменшення соціальної напруженості, що виникала у зв'язку з перевірками на стоп-контролях, які фактично не виконують функцій, пов'язаних із забезпеченням оборони або національної безпеки.

"Їхню кількість буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульовано відповідно до рішення, які будуть прийняті командуванням ООС", - зазначив заступник голови Нацполіції.

Водночас, за його словами, функції поліції в зоні проведення операції об'єднаних сил залишаються незмінними.

"Це забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, а також протидія злочинності. Також керівництво операції об’єднаних сил ввів посаду заступника керівника ООС із координації діяльності органів Національної поліції. Його безпосереднім завданням є організація взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій, а також іншими підрозділами, які залучені до складу сил та засобів ООС", - розповів К.Бушуєв.

Крім того, тривають заходи поліції з запобігання потрапляння на підконтрольну Україні територію осіб, що мають намір дестабілізувати ситуацію, або причетних до участі в незаконних збройних формуваннях.

Як повідомлялося, з 30 квітня 2018 року відповідно до указу президента України Петра Порошенка на території Донецької та Луганської областей розпочато Операцію об'єднаних сил (ООС), до складу яких входять і органи Національної поліції України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА