10:12 03.05.2018

Бійці ЗСУ на Донбасі отримають новий, розроблений за стандартами НАТО, раціон - Порошенко

2 хв читати
Бійці ЗСУ на Донбасі отримають новий, розроблений за стандартами НАТО, раціон - Порошенко

Президент України Петро Порошенко анонсує поставки нових, розроблених за стандартами НАТО, польових продуктових наборів для військовослужбовців Збройних сил, які виконують завдання на Донбасі.

"Наші військові на Донбасі отримають новий раціон, розроблений за стандартами НАТО. 7 різних комплексних раціонів на 7 днів тижня", - написав П.Порошенко в своєму акаунті в "Твіттері" у четвер вранці.

Глава держави зазначив, що новий раціон просто неможливо порівняти з попередніми зразками. "Я вже не кажу про ті часи, коли сам проходив строкову службу", - додав П.Порошенко.

Президент також опублікував кілька фотографій зі стравами нових польових продуктових наборів.

Як повідомлялося, комісії Тилу Збройних Сил України та Головного управління розвитку і супроводу матзабезпечення ЗСУ 27 червня 2017 року здійснили в 218 Об'єднаному центрі забезпечення прийом першої партії нового сухого добового раціону для українських військових.

"Це абсолютно новий раціон, до якого входять перші і другі страви багатьох видів, які можна підігріти без використання вогню (не на відкритому вогні також можливо розігріти реторт-пакет) і з'їсти по-домашньому смачну їжу. Відтепер військовослужбовці не обиратимуть між консервою перловки і консервою гречки. Буде повноцінний денний раціон за всіма міжнародними стандартами", - повідомили тоді в ГУ розвитку та супроводу матзабезпечення ЗСУ.

29 червня того ж року перші 12 тис. добових польових продуктових наборів доправили частинам і підрозділам, які виконують бойові завдання в зоні АТО на Донбасі. Відповідно до затверджених в 2016 році технічних умов, у харчових наборах нового зразка значно розширено асортимент страв. Відтепер кожен набір містить ще й першу страву, сухофрукти, джеми, а також засоби розігріву їжі. Крім того, в новому харчовому наборі використовується нова технологія упаковки (реторт-пакет), що забезпечує його компактність і зручність при використанні.

Нові добові польові набори продуктів в асортименті, надають можливість у межах близько 5 тис. кілокалорій забезпечувати харчування військовослужбовців у польових умовах.

Загалом у 2017 році на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу продуктів харчування були переведені 23 військові частини і установи ЗСУ.

30 листопада 2017 року позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков анонсував переведення на нову систему харчування 89 військових частин ЗСУ, - "усі частини ДШВ (десантно-штурмові війська Збройних сил України - ІФ), мотопіхотні, мотострілкові і танкові".

16 січня 2018 року заступник міністра оборони з питань євроінтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко повідомив, що в 2018 році заплановано перевести на нову систему харчування 51 військову частину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА