11:41 03.05.2018

Суд призначив домашній арешт трьом підозрюваним у нападі на нардепа Найєма

5 хв читати
Суд призначив домашній арешт трьом підозрюваним у нападі на нардепа Найєма

Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту трьом підозрюваних у нападі на народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафу Найєма в центрі Києва 30 квітня.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у прес-службі прокуратури м.Києва, цілодобовий домашній арешт обрав суд громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Він перебуває на території України з 2 квітня 2018 року і має посвідку на тимчасове проживання.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час обрав суд громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, який тимчасово не працює. За інформацією прокуратури, він перебуває на території України з 16 квітня 2018 року і має посвідку на тимчасове проживання на території України з метою працевлаштування.

Третього підозрюваного в нападі на нардепа М.Найєма - громадянину України Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (непрацюючий), суд також обрав домашній арешт у нічний час:

"Громадянин РФ Саїтов Магомед-Саліх Арбуєвич - підозрюваний за ч.2 ст.296 (Кримінального кодексу України, "хуліганство, вчинене групою осіб"- ІФ.) Його участь в інциденті полягала в тому, що він штовхав мого брата, зокрема й у спину (на відео це добре видно). Причетність його до продовження бійки з іншого боку арени - слідство ще встановлює... Клопотанням слідчий просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою... Суд постановив: відмовити в клопотанні, застосувати до громадянина РФ Саїтова Магомеда-Саліха А Буєвича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце фактичного проживання до 30 червня 2018 року", - написав брат парламентаря Масі Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Також, за його словами, суд поклав на М.-С.Саїтова обов'язок носити електронний засіб контролю, прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та до суду на першу вимогу, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого або суду і здати на зберігання слідчому документи, які дають право виїзду за межі України;

До другого фігуранта нападу - громадянина РФ Умолта Руслановича Темербулатова, якого також підозрюють за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб ") сторона обвинувачення, як повідомив М.Найєм, просила суд застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки підозрюваний покинув місце злочину, а також з огляду на те, що четвертий нападник вже покинув територію України.

"Його участь в інциденті була в тому, що він тримав Мустафу за руки, коли його вдарили, а також в тому, що він продовжив злочинні дії з іншого боку "Арена-Сіті", коли мій брат намагався зупинити людину, яка завдала першого удару , до прибуття поліції", - поінформував брат нардепа.

Суд відмовив у клопотанні сторони обвинувачення і постановив застосувати до У.Темербулатова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 23:00 до 06:00 без зобов'язання носити електронний засіб контролю.

За словами М.Найємом, суд також поклав на У.Темербулатова обов'язок здати на зберігання до відповідних держорганів свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд до України.

Третього підозрюваного - громадянина України Ахмеда-Абубакаровича Саїтова, якого також підозрюють за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб "), за словами брата нардепа, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому залишати приміщення за місцем проживання в період з 23:00 до 06:00 до 30 червня 2018 року. Суд також зобов'язав його здати на зберігання до органів держвлади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд до України.

"Його участь в інциденті була в тому, що він керував автомобілем Mercedes АА0095ТТ і викликав телефоном ймовірно брата на ім'я Мага, який завдав тяжких тілесних ушкоджень моєму братові. Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталася 30 квітня", - розповів М. Найєм.

Раніше 2 травня Шевченківський районний суд м.Києва задовольнив клопотання прокурора і надав дозвіл на затримання одного з підозрюваних у нападі на М.Найєма, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва унаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). "Кубик на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що у нього більше прав і спробував підрізати. Я таке не люблю... Загалом, перегородив дорогу. Почалася суперечка. Викликав 102. Водій і пасажир кубика помінялися місцями і вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, осіб четверо-п'ятеро. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю нечітко; наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні", - написав сам М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок ввечері.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що внаслідок інциденту М. Наєм дістав легких тілесних ушкоджень.

Пізніше А.Геращенко поінформував, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту. "Ними виявилися: Саїтов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999 р.н. Саїтов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р.н. Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р.н. Із затриманими проводяться першочергові слідчі дії", - написав він в своїй сторінці в соцмережі Facebook і опублікував фотографії затриманих.

Нардеп також поінформував, що перевіряється причетність затриманих до інших можливих правопорушень. "Якщо у когось є така інформація, вас просять телефонувати до поліції за номером 102", - закликав А.Геращенко.

Увечері 1 травня М.Найєм заявив, що один з дорожніх хуліганів, який брав участь у нападі на нього, зумів покинути Україну і полетів до Баку. Крім того, за його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник зіткнення, операція "перехоплення" не зафіксувала і досі ніде не виявила.

Національна поліція Києва кваліфікувала подію, під час якої М.Найєм дістав тілесні ушкодження, як хуліганство, трьох активних учасників інциденту доправили до управління поліції, а ще одного - розшукують.

Пізніше прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що зловмисник, який заподіяв нардепу М.Найєму тілесних ушкоджень та зник з місця конфлікту, перетнув державний кордон і літаком Київ-Баку полишив територію України через дві години після сутички.

Н.Максимець додала, що трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі, "що є більш суворим покаранням, ніж за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА