14:26 03.05.2018

Троє бійців ЗСУ поранені в результаті понад півсотні прицільних обстрілів з боку бойовиків у середу

3 хв читати
Троє бійців ЗСУ поранені в результаті понад півсотні прицільних обстрілів з боку бойовиків у середу

Ситуація на лінії розмежування сторін на Донбасі протягом минулої доби залишалася напруженою, оскільки бойовики 51 разів прицільно обстріляли позиції Об'єднаних сил, зокрема з великокаліберної артилерії, в результаті чого троє українських військових дістали поранень, повідомляють в Міноборони України.

"Загалом усі 51 ворожих обстрілів, зафіксовані на лінії розмежування минулої доби, визначені як прицільні... Внаслідок ворожих обстрілів дістали поранень троє наших захисників. Вони були евакуйовані у військові мобільні госпіталі. Стан здоров'я наших військових - задовільний", - повідомив під час брифінгу в четвер удень спікер Міноборони.

Так, на луганському напрямку центром напруження стала Світлодарськ дуга. Найбільше загострення в минулу добу спостерігалося в районі Троїцького і Світлодарська, де бойовики активно застосовували міномети калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю різних типів і калібрів. У бік українських військових було випущено понад 120 мінометних мін різних калібрів.

"З 14 обстрілів, зафіксованих за минулу добу на луганському напрямку, 10 відбулися саме в районі Світлодарської дуги", - підсумували в оборонному відомстві.

Під ворожим вогнем також опинилися українські опорні пункти в районі населених пунктів Зайцеве і Новгородське, де бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю різних типів і калібрів.

На донецькому напрямку зафіксовано 37 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник виявляв в районі Авдіївки, Мар'їнки, Водяного і Широкиного.

"Порушуючи Мінські домовленості, російсько-окупаційні війська знову застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. В бік наших військових у районі Водяного і Широкиного, починаючи з 16.00, протягом години було 39 артилерійських пострілів калібру 122 мм", - йдеться в звіті.

Крім того, по українських опорних пунктах у районі Водяного двічі вівся ворожий вогонь з мінометів калібру 120 мм: "Наші військові нарахували 30 вибухів мінометних мін".

Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм також були українські військовослужбовці в районі Авдіївки, Лебединського, Опитного і Пісків.

Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів і озброєння БМП були обстріляні опорні пункти ООС в районі населених пунктів Авдіївка, Водяне, Кам'янка, Мар'їнка, Лебединське, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Славне, Широкине.

"Бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 39 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили по наших оборонних позиціях Об'єднаних сил близько 100 мін з мінометів калібру 120 мм, і 80 з мінометів калібру 82 мм. З метою збереження життя і здоров'я особового складу військовослужбовці Збройних сил Україна 44 рази відкривали вогонь, вдаючись до дозволеної мінськими домовленостями зброї", - поінформували в Міноборони.

З опівночі четверга, 3 травня, і до ранку в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 7 прицільних обстрілів українських опорних пунктів. Всі вони відбулися на донецькому напрямку. Противник застосовував гранатомети і стрілецьку зброю в районі Авдіївки, Лебединського, Павлополя і Широкиного.

"Втрат серед наших військовослужбовців (протягом ночі й ранку четверга - ІФ) немає", - поінформували в оборонному відомстві.

Разом з тим, близько 8.30 четверга "російсько-терористичні війська, порушуючи всі моральні норми, обстріляли з артилерії калібру 122 мм н.п. Зайцевого". На місці події працюють рятувальники і моніторингова група Спільного центру з контролю і координації (СЦКК). Про наявність постраждалих, а також даних про заподіяний матеріальний збиток у результаті цього обстрілу в Міноборони України не повідомляють.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА