15:55 03.05.2018

Російське громадянство загиблого журналіста Шеремета утруднює розслідування справи про його вбивство

2 хв читати
Російське громадянство загиблого журналіста Шеремета утруднює розслідування справи про його вбивство

Російське громадянство журналіста Павла Шеремета утруднює розслідування справи про його вбивство, тому що неможливо провести слідчі дії на території країни-агресора, заявив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Значна складність у цій роботі пов'язана з тим, що потерпілий у нас - громадянин Російської Федерації, який мав активні постійні контакти на території країни-агресора - Російської Федерації, які дуже важливі, на думку слідства, для встановлення причин і потенційних зловмисників у цьому злочині ", - сказав А.Шевченко під час круглого столу в четвер в Києві.

За його словами, неможливо провести слідчі дії на території Російської Федерації, зокрема з тими особами, з якими журналіст контактував незадовго до його смерті.

А.Шевченко також зазначив, що розраховувати на правову допомогу з боку Росії не варто. "І те, що неможливо провести слідчі дії на території країни-агресора, і громадянство потерпілого також дуже сильно впливають на результат", - сказав А.Шевченко.

У свою чергу, як зазначив заступник начальника управління - начальник відділу Головного слідчого управління Національної поліції України Олександр Ковтун, розслідування вбивства П.Шеремета триває.

"На жаль, осіб, причетних до його здійснення, наразі ще не встановлено. Робота триває", - сказав О.Ковтун.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7:45 у центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

1 липня 2017 року Ю.Луценко заявив, що у справі про вбивство П.Шеремета серйозного прогресу поки що не спостерігається.

20 липня 2017 року директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, спираючись на низку чинників, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста П.Шеремета та деяких українських високопоставлених офіцерів. А.Шевченко зазначив, що слідство хотіло б допитати колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, який перебуває на території РФ і з яким пов'язують медіа-холдинг "Вести", де певний час працював П.Шеремет. "Потерпілий зустрічався з О.Клименком незадовго до своєї загибелі й вів якісь розмови", - зазначив речник МВС.

Проте 9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Ю.Луценко заявив, що розслідування вбивства П.Шеремета просуватиметься активніше після отримання "зачіпки" для слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА