18:29 03.05.2018

Пожежа у Балаклії виникла на техмайданчику, який готували до очищення та розмінування

2 хв читати
Пожежа у Балаклії виникла на техмайданчику, який готували до очищення та розмінування

Пожежа у Балаклії (Харківська обл.) сталася на території технічного майданчика, який військовослужбовці готували до очищення та розмінування від залишків боєприпасів, що не розірвалися в 2017 році, наголосили в Міністерстві оборони України.

Як розповів речник Міноборони Дмитро Гуцуляк агентству "Інтерфакс-Україна", військовослужбовці готували технічний майданчик, "підривні дії там не проводилися". Пожежа стала результатом займання сухої трави.

За його даними, особовий склад, задіяний у роботах із розмінування наслідків надзвичайної ситуації минулого року, евакуювали.

"Станом на 15:30 зафіксовано 40 розривів боєприпасів, але з тієї миті інтенсивність розривів знизилася в рази", - зазначив речник оборонного відомства.

Він запевнив, що залучених сил і засобів вистачає для боротьби з пожежею, ситуація перебуває на особистому контролі міністра оборони Степана Полторака. Крім того, на місце події вилетіла оперативна група від Міноборони та ЗСУ.

Д.Гуцуляк не уточнив площу пожежі, зазначивши, що це "невеликий технічний майданчик, який готувала група військовослужбовців". Проте через пориви вітру та спеку площа займання збільшилася.

"Ситуація зараз повністю контрольована. На місці цього майданчика сховища боєприпасів немає. Це вибухали боєприпаси, які не вибухнули внаслідок торішньої надзвичайної ситуації", - додав він.

Як повідомляється на сайті Міноборони, станом на 17:00 на місці події працюють пожежні команди Збройних сил України і ДСНС. Для ліквідації пожежі залучені два пожежні танки, інженерна машина розгородження, вісім пожежних автомобілів, літак Ан-32 і вертоліт Мі-8. Додатково направлено ще два пожежні танки.

Крім того, здійснюється повітряна розвідка за допомогою вертольота, залучено підрозділи Військової служби правопорядку у ЗСУ для оточення території.

Для з'ясування обставин на місце події направлено оперативну групу Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.

Як повідомлялося, в четвер близько 14:00 поблизу військової частини А 1352 біля Балаклії загорілася суха трава, розпочалася пожежа.

У зв'язку з пожежею поліція обмежила в'їзд до Балаклії.

Евакуація усього міста не здійснюється, евакуювали лише вулицю Арсенальну та прилеглий приватний сектор.

За інформацією поліції, внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА