07:21 04.05.2018

Сестра Н.Савченко заявляє, що в СБУ її опитали в рамках справи від 2015 року, в якій фігурує нардеп

2 хв читати
Сестра Н.Савченко заявляє, що в СБУ її опитали в рамках справи від 2015 року, в якій фігурує нардеп

Сестра підозрюваної в підготовці держперевороту в Україні народного депутата Надії Савченко Віра стверджує, що в четвер у СБУ її опитали в рамках кримінального провадження, яке було відкрито в 2015 році, і в якому фігурує Н.Савченко.

"Викликали як свідків мене, помічника Надії Савченко Тетяну Проторченко. Питання ... не нові, все те, що звучало від генпрокурора ... питання в справі, є у вільному доступі в 2015 році. Коли Надія була в полоні, ця справа існувала в Україні", - сказала В. Савченко в ефірі телеканалу ZIK у четвер.

На уточнююче запитання, чого стосується це кримінальне провадження, сестра нардепа пояснила: "У преамбулі звинувачення Надії, в підозрі її звинувачують в тому, що вона незадоволена соціально-економічним становищем, ... і звинувачення в підготовці держперевороту або замаху на президента. Я так чітко і не можу зрозуміти, в чому саме (підозрюють - ІФ) і чому 2015 роком відкрито це виробництво? Це загадка, яку, я сподіваюся, адвокати пояснять. Але у адвокатів немає повних матеріалів слідства. Тому ми чекаємо".

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко.

Вона підозрюється в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня. У той же день Н.Савченко оголосила голодування.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

17 квітня Н.Савченко пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА