08:58 04.05.2018

Суд продовжив домашній арешт харківського соратника Медведчука до 1 липня

3 хв читати
Суд продовжив домашній арешт харківського соратника Медведчука до 1 липня

Дзержинський райсуд Харкова на підготовчому засіданні в середу продовжив запобіжний захід голові Харківського територіального ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 1 липня. Сьогодні суд не встиг розглянути всі питання, які розглядаються в підготовчому засіданні, тому оголошено перерву до 31 травня", - сказав Д.Тихоненков кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

За його словами, зокрема, суд не розглянув клопотання захисту про повернення обвинувального акта в прокуратуру.

"Я подав таке клопотання через канцелярію, але воно ще не розглянуте", - сказав Д.Тихоненков.

Як повідомлялося, А.Лесик є підозрюваним у справі про опір працівникові СБУ і завданні йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. А.Лесику інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.342 та ч.2ст.345 (опір працівнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень під час виконанням працівником службових обов'язків) КК України.

Раніше А.Лесику було оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, у статусі депутата Харківської міськради А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

15 грудня 2017 року А.Лесика затримали співробітники СБУ в Луганській області і доправили до Київського районного суду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того ж дня Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого Управління СБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року Апеляційний суд області скоротив його термін до 2 березня. 1 березня 2018 року суд на підготовчому засіданні вирішив повернути обвинувальний акт до прокуратури та відмовив в обранні А.Лесику запобіжного заходу. Того ж дня його звільнили з-під варти.

17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата Андрія Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - проти.

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді. 26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика було обрано депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VIІ скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Харківський мер Геннадій Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові відбулися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщині-матері покладав А.Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА