13:41 04.05.2018

Обшуки у представників "Руху нових сил" відбувалися за рішенням суду та згідно із законодавством

2 хв читати
Обшуки у представників "Руху нових сил" відбувалися за рішенням суду та згідно із законодавством

Працівники Служби безпеки України здійснювали обшуки у представників партії "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі" згідно з постановами Печерського районного суду Києва у рамках чинного законодавства та без порушень Кримінального процесуального кодексу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

"Так, у рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України - ІФ) співробітники СБУ провели шість обшуків за місцем проживання і перебування активістів партії в м. Києві та Київській області", - розповіли в прес-центрі української спецслужби в п'ятницю.

Водночас ознайомлене із ситуацією джерело агентства розповіло, що йдеться про справу стосовно лідера партії "РНС", екс-президента Грузії та колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

За словами співрозмовника агентства, правоохоронці шукали гроші та зброю.

Раніше повідомлялося, що нечисленна група активістів партії "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі" в п'ятницю мітингувала біля будівлі СБУ в Києві. Учасники мітингу в кількості від 50 до 70 людей прийшли на акцію з партійною символікою - прапорами руху та з плакатами: "Судді, куди зникла ваша честь?", "Стоп політичним репресіям", "СБУ, руки геть від "Руху нових сил".

Учасники акції вимагали припинити обшуки та затримання представників "Руху нових сил". "Понад 150 обшуків провели по всій Україні в осередках "Руху нових сил", - зазначив один із лідерів партії Давид Сакварелідзе під час мітингу. За його словами, обшуки не дали ніяких результатів - нічого, що могло б скомпрометувати політичну силу, знайдено не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА