15:56 04.05.2018

Понад 5 кг кокаїну вилучили співробітники СБУ у киянина

2 хв читати
Понад 5 кг кокаїну вилучили співробітники СБУ у киянина

Співробітники Служби безпеки України блокували в Київській області контрабанду до країни з однією з країн Центральної Америки великої партії кокаїну.

"Правоохоронці встановили, що раніше судимий за кримінальні злочини житель столиці замовляв кокаїн у свого знайомого з однієї з країн Центральної Америки. "Товар" надходив до України через закордонні вантажні відправлення. Використовуючи зв'язки в кримінальному світі, ділок збував наркотики у різні регіони нашої країни, зокрема за допомогою кур'єрів", - повідомляє в п'ятницю прес-центр СБ України.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника на території Київської митниці в місті Бориспіль при отриманні чергового відправлення. У затриманого правоохоронці вилучили понад 5 кг кокаїну, який був схований у коробках з роликовими ковзанами. Вартість виявленої партії наркотиків на "чорному ринку" становить понад 8 млн грн.

Вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину і обрання йому запобіжного заходу. У рамках відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії зі встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

У спецслужбі зазначили, що операція з викриття зловмисника проводилася спільно з митною службою Державної фіскальної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури.

У свою чергу, прес-служба прокуратури Києва повідомила, що затриманий з 5 кг кокаїну 38-річний киянин - хакер, засуджений у США до 8 років позбавлення волі.

"За інформацією слідства, затриманий був раніше засуджений на території США до 8 років позбавлення волі за кібершахрайство і заволодіння грошовими коштами на суму близько 15 млн доларів США, після чого був депортований до України", - зазначила прес-служба прокуратури.

Контрабандне ввезення кокаїну в Україну киянин організував з Республіки Панама.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА