16:03 04.05.2018

У Києві створять автоматизовану систему обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті

2 хв читати
У Києві створять автоматизовану систему обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті

У Києві створять автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, для чого згідно з розпорядженням Київської міськдержадміністрації (КМДА) інтегрують та адаптують уже наявні відповідні автоматизовані системи оплати проїзду та обліку пасажирів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба КМДА, проект розпорядження щодо впровадження такої системи доручено протягом місяця підготувати департаменту інформаційно-комунікаційних технологій спільно з департаментом транспортної інфраструктури.

"Нині автоматизовану систему оплати проїзду з можливістю обліку пасажирів, у тому числі пільгових категорій, уже запроваджено в КП "Київський метрополітен". Там електронна оплата проїзду здійснюється пластиковими жетонами, безконтактними пластиковими проїзними квитками та банківськими безконтактними картками", - нагадали в КМДА.

КП "Київпастранс" також запровадив окремі елементи такої автоматизованої системи на швидкісному трамваї, фунікулері та міській електричці.

"Тому вирішено модернізувати та дооснастити всі наявні елементи відповідних автоматизованих систем КП "Київпастранс" і КП "Київський метрополітен" для об'єднання в єдину загальноміську систему оплати проїзду. Крім того, планується створення загального процесингового центру з обробки даних, управління, розрахунків та формування фінансової звітності, системи продажу та поповнення електронного проїзного квитка", - зазначають у КМДА.

Здійснювати справляння плати за транспортні послуги уповноважено комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ). Воно інтегрує автоматизовану систему з Особистим кабінетом киянина та соціальним процесингом міста. До того ж, зазначають у КМДА, КП "ГІОЦ" має значний досвід роботи з банківськими та фінансовими установами щодо приймання платежів киян та їх подальшого перерахування належним отримувачам, зокрема в житлово-комунальній сфері.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА