18:11 04.05.2018

ВРП за клопотанням Холодницького відсторонила харківського суддю Лазюка

2 хв читати

Вища рада правосуддя (ВРП) прийняла рішення про відсторонення від правосуддя судді Дзержинського районного суду м.Харкова Сергія Лазюка, підозрюваного у хабарництві, у зв'язку з його притягненням до кримінальної відповідальності.

"Клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити. Тимчасово, до набуття законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, відсторонити суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті ВРП.

В інформації зазначається, що рішення було прийнято після того, як ВРП заслухала доповідача - члена Вищої ради правосуддя Миколу Гусаку, представника Генпрокуратури, а також С.Лазюка та його адвоката.

Як повідомлялося, ВРП двічі тимчасово усувала С.Лазюка від правосуддя - у серпні та у вересні минулого року.

НАБУ розслідувало два провадження щодо С.Лазюка за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Восени 2016 р. Полтавський райсуд Полтавської області почав розглядати по суті справу про отримання суддею неправомірної вигоди за ухвалення рішень на користь позивача у цивільній справі про примусове виселення мешканців з житлового приміщення. 29 січня 2018 р. САП затвердила і направила до Чутівського райсуду Полтавської області обвинувальний акт у справі про хабарі в сумі 75 тис.грн за ухвалення суддею рішення в інтересах людини, яка заплатила гроші.

Як відомо, С.Лазюк розглядав кілька резонансних справ, зокрема про вибухи в супермаркетах "Сільпо" і "Юсі" у 2006 році (обвинувачені засуджені до 7 років позбавлення волі).

Він також відхилив позов міської прокуратури про визнання незаконним рішення Харківської міськради про надання російській мові на території міста статусу регіональної.

У 2008 р С.Лазюк розглядав адмінпротоколи за статтею "Незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин у незначних кількостях, без мети збуту" щодо міського голови Харкова Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса і визнав обох невинними.

У 2010 р йому була присуджена антипремія "Золотий Будяк" у номінації "За порушення права на мирний протест під час захисту громадськістю Харківського міського парку імені Горького".

Відповідно до інформації на порталі "Судова влада України" С.Лазюк увійшов до колегії суддів, що мала розглядати справу про виділення землі за т.зв. кооперативною схемою в Харкові. Підготовче засідання у справі призначено на 17 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА