19:38 04.05.2018

МЗС вимагає звільнити затриманих у Криму моряків і судно

1 хв читати
МЗС вимагає звільнити затриманих у Криму моряків і судно

Міністерство закордонних справ України розцінює затримання в акваторії Чорного моря російськими спецслужбами українського риболовецького судна як узурпацію і вимагає звільнити екіпаж і судно.

"Затримання Росією рибальського судна є узурпацією суверенних справ України щодо цих акваторій і є порушенням Конвенції ООН з морського права, а також звичайного міжнародного права. Україна вимагає невідкладно звільнити риболовецьке судно і його екіпаж", - сказала речниця МЗС Мар'яна Беца агентству "Інтерфакс -Україна" у п'ятницю.

Вона додала, що Україна висловлює категоричний протест проти незаконного затримання Російською Федерацією українського риболовецького судна та його екіпажу поблизу Кримського узбережжя.

М.Беца зазначила, що, згідно з резолюцією ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 року, протиправна агресія Російської Федерації не змінює статус Криму як частини суверенної території України.

"Україна залишається прибережною державою до акваторій, прилеглих до Криму, взокрема й територіального моря, що тягнеться на 12 морських миль від його узбережжя", - наголосила речниця МЗС.

Раніше в цей день стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут "у виключній економічній зоні Російської Федерації". Загалом затримано п'ятьох осіб, усіх їх доправили до Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА