20:16 04.05.2018

На шахті "Золоте" на Луганщині прорив підземних вод загрожує її затопленням

2 хв читати
На шахті "Золоте" на Луганщині прорив підземних вод загрожує її затопленням

На шахті "Золоте", що входить до структури ДП "Первомайськвугілля" (Луганська обл). стався прорив шахтних вод, унаслідок чого приплив води збільшився до 2 тис. кубометрів на годину. Унаслідок події було призупинено робити з видобутку вугілля і зупинено проходження гірничих виробок, повідомляє в п'ятницю прес-служба Міністерства України з тимчасово окупованих територій.

"Наявних потужностей шахти "Золоте" не вистачає для відкачування такого обсягу води, через що рівень затоплення надалі зростає", - йдеться в повідомленні. На шахті введено в дію план ліквідації аварії та встановлено цілодобове чергування старшого керівництва шахти "Золоте" і ДП "Первомайськвугілля". Вживаються заходи для прискорення закупівлі обладнання для посилення водовідливного комплексу шахти.

"У керівництві компанії найбільш імовірною причиною значного збільшення обсягів води вважають прорив води із затоплених шахт "Батьківщина" і "Первомайська", розташованих на окупованій території Луганської області та гідрологічно пов'язаних із шахтою "Золоте"", - наголошується у повідомленні МінТОТ.

Як повідомлялося, в 2017 році Кабмін України виділяв Міністерству енергетики та вугільної промисловості на проект із запобігання надзвичайним ситуаціям у зв'язку із затопленням шахт Превомайско-Стахановського району (Луганська обл.) 86,963 млн грн, однак з цієї суми було освоєно лише 9,954 млн грн з- за тривалого терміну виготовлення обладнання.

25 квітня 2018 року Кабмін України вирішив виділити Міненерговугілля 131,188 млн грн на першочергові заходи із запобігання надзвичайним ситуаціям у зв'язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського району. У затвердженому урядом рішенні зазначалося, що за ці кошти заплановано посилити водовідливний комплекс на шахті "Золоте" ДП "Первомайськвугілля".

За рахунок таких заходів заплановано запобігти затопленню цієї шахти, а також шахт "Карбоніт", "Гірська" того ж ДП з виходом шахтних вод на поверхню р.Лугань і загрозою підтоплення забудованих територій з населенням 80 тис. осіб. (Населені пункти Кіровськ, Первомайськ, Золоте, Гірське, Карбоніт).

Згідно з експертними висновками до розпорядження уряду, таке затоплення можливе у зв'язку з надходженням води з недіючих шахт "Первомайська" та "Голубовська", що мають гідрогеологічні зв'язки з шахтами "Золоте", "Карбоніт", "Гірська".

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА