10:07 05.05.2018

СБУ проводить із Лусваргхі процесуальні дії та зазначає, що зібрана проти нього доказова база була підтверджена судом

2 хв читати
СБУ проводить із Лусваргхі процесуальні дії та зазначає, що зібрана проти нього доказова база була підтверджена судом

У Службі безпеки України проводять процесуальні дії з громадянином Бразилії Рафаелем Маркусом Лусваргхі, який воював на Донбасі на боці "ДНР" та раніше в п’ятницю передали спецслужбі представники націоналістичних організацій.

"Наразі він перебуває в СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії згідно з чинним законодавством України. Служба додатково інформуватиме громадськість про справу щодо зазначеного громадянина Бразилії", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ на сторінці в соцмережі Facebook.

У Службі безпеки України нагадали, що співробітники СБУ затримали М.Лусваргхі в жовтні 2016 року в результаті спецоперації.

Стосовно зазначеної особи слідчі СБУ здійснювали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи або терористичної організації) та ч. 4 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань") Кримінального кодексу України.

"Під час проведення слідства громадянин Бразилії повністю визнав свою провину в інкримінованих злочинах", - наголосили в СБУ.

Печерський райсуд м. Києва 25 січня 2017 року засудив громадянина Бразилії М.Лусваргхі до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення, і апеляційний суд м. Києва скасував вищезгаданий вирок через процедурні порушення.

У грудні 2017 року М.Лусваргхі було замінено запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці.

За результатами визначення підсудності Верховний Суд направив зазначене провадження до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, який його розглядає по суті і до виняткових повноважень якого належить питання про запобіжний захід.

"Зібрана слідчими СБУ доказова база стосовно участі Лусваргхі в незаконних збройних формуваннях терористів повністю була підтверджена рішенням суду першої інстанції. Рішення, яке викликало обурення значної частини суспільства, базується виключно на процедурних моментах", - наголосили в СБУ.

Раніше, 4 травня, представники партії "Національний корпус", націоналістичних організацій "Національні дружини" та С14 затримали М.Лусваргхі та передали його СБУ.

"Ми не просто хочемо здати СБУ цього злочинця, а й отримати пояснення, чому саме ми, а не співробітники служби маємо ловити його вулицями і під'їздами", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник голови партії "Національний корпус" Назар Кравченко.

Він зазначив, що враховуючи той факт, що сепар раніше був у СБУ на допиті і був відпущений, активісти після його передачі залишаться біля будівлі, "щоб проконтролювати ситуацію".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після передачі М.Лусваргхі працівникам СБУ активісти "Нацкорпусу" розійшлися.

Водночас перший заступник голови партії Н.Кравченко пообіцяв присутність активістів на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу бразильцю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА