11:05 05.05.2018

Бойовики вранці двічі обстріляли КПВВ "Гнутове", людей евакуювали в укриття

2 хв читати
Бойовики вранці двічі обстріляли КПВВ "Гнутове", людей евакуювали в укриття

Бойовики в суботу вранці двічі обстріляли контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове" в Донецькій області, роботу КПВВ призупинено, людей евакуювали в укриття, повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил.

"Сьогодні, 5 травня 2018 року, близько 9:00 та 10:00 російсько-терористичні війська двічі здійснили обстріл контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове" на маріупольському напрямку. На КПВВ перебувало багато цивільних осіб, яких евакуйовано до укриття. В результаті обстрілу два автомобілі пошкоджено, люди не постраждали", - йдеться в повідомленні ООС на сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

У повідомленні зазначено, що з метою гарантування безпеки громадян та з'ясування обставин події в районі КПВВ "Гнутове" тимчасово оголошено режим "червоний".

У свою чергу, як повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Facebook, обстріл здійснювався ПТКР (протитанковою керованою ракетою).

"Перший обстріл відбувся о 9:10, другий - о 9:50. Пошкоджені дві цивільні автівки та робочий модуль прикордонної служби. Цивільні евакуйовані з території КПВВ, особовий склад знаходиться в укриттях", - поінформував П.Жебрівський.

Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, зараз військовослужбовці та цивільні особи, що перебували в КПВВ, переміщені у бліндажі. Поранених серед прикордонників і цивільних осіб немає.

Помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112.Україна" в суботу уранці зазначив, що під час обстрілу на КПВВ було близько 100 людей і 40 автомобілів.

За його словами, наразі пропуск людей через КПВВ не відновлено. Він припустив, що КПВВ не працюватиме до кінця дня - "все залежатиме від обстановки".

"Відповідно до рішення штабу операції об'єднаних сил, приведено в бойову готовність резерви, ми відстежуємо обстановку", - повідомив О.Слободян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА