17:31 05.05.2018

Група прикордонників та залізничників у ПП "Конотоп" нелегально проставляла штампи в паспорті про перетин кордону

2 хв читати

 Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою заблокувала в Сумській області механізм незаконного оформлення прикордонниками документів, що дають законне право на перебування в Україні і в Росії.

Як повідомляє в суботу прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук, правоохоронці встановили, що угруповання, куди входили діючі та колишні українські прикордонники і залізничники організувало на пункті пропуску "Конотоп" нелегальне проставлення штампів у документи про перетин кордону.

"Українські "заробітчани", які працюють в Росії, напередодні закінчення терміну його офіційного перебування передавали свої паспорти українським залізничникам. Ті в свою чергу через спеціально обладнані схованки залишали документи прикордонникам, які вносили необхідні позначки. Такі самі "послуги" надавали і громадянам РФ, які перебувають в Україні", – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ також зафіксували, що зловмисники допомагали оформити легальний в'їзд в Україну жителям тимчасово окупованих територій, які виїжджали в РФ через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

"За інформацією спецслужби, серед них були особи, причетні до діяльності незаконних збройних формувань терористичних організацій "Д/ЛНР". За кожне внесення недостовірних даних у паспорт ділки отримували до 2,5 тис. грн", – йдеться в повідомленні.

У рамках відкритого кримінального провадження під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили велику кількість фіктивних дата-штампів української прикордонної служби та Прикордонної служби ФСБ РФ, документи, що підтверджують проведення операцій.

Вирішується питання про проведення низки експертиз та повідомлення про підозру особам, причетним до незаконного бізнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА