21:09 05.05.2018

Пашинян розповів про сценарії дострокових виборів до парламенту

2 хв читати
Пашинян розповів про сценарії дострокових виборів до парламенту

Кандидат у прем'єр-міністри Вірменії і глава фракції блоку "Вихід" Нікол Пашинян заявив, що існують "різні сценарії розвитку дій, і терміни проведення позачергових виборів залежать від кожного з них". Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з діячами культури в парламенті Вірменії, повідомляє News.am.

"У разі мого обрання прем'єр-міністром в той момент, коли я побачу, що є повноцінні умови для проведення дійсно демократичних, законних, прозорих і законних виборів, я подам у відставку", - сказав Пашинян.

У нього запитали, чи можуть до нового кабінету міністрів увійти представники Республіканської партії Вірменії. Він зазначив, що якщо його оберуть главою кабміну, то Уряд згоди буде сформовано на основі політичної ситуації в країні. Також від неї залежить і проведення дострокових виборів у Вірменії, сказав Пашинян. "Існує кілька сценаріїв з позачергових виборів", - зазначив він, не вдаючись у подробиці.

У четвер, 3 травня, повідомлялося, що Нікол Пашинян був повторно висунутий кандидатом на пост прем'єр-міністра Вірменії. Його підтримала третина депутатів вірменського парламенту. У вівторок, 8 травня, вірменські парламентарії проголосують за нового прем'єра. У тому випадку, якщо вони не зможуть його обрати, за Конституцією Вірменії, парламент буде розпущений.

У вівторок, 1 травня, відбулося голосування на пост прем'єра. Але тоді парламентарії не змогли обрати голову кабміну. Для перемоги Пашиняну потрібно було набрати 53 голоси, проте за нього віддали голоси 45 депутатів. У середу, 2 травня, Республіканська партія, яка займає 58 місць з 105 в парламенті, відмовилася висувати свого кандидата на пост глави кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА