21:04 06.05.2018

Сенатора Сулеймана Керімова, підозрюваного в ухиленні від сплати податків у Франції, госпіталізували в Москві "через проблеми з серцем"

2 хв читати
Сенатора Сулеймана Керімова, підозрюваного в ухиленні від сплати податків у Франції, госпіталізували в Москві "через проблеми з серцем"

Сенатор Сулейман Керімов, який отримав черговий дозвіл від суду Франції, приїхав до Москви, де потрапив до лікарні. Про це "Інтерфаксу" розповів помічник Керімова з роботи в Раді Федерації Олексій Красовський.

За його словами, Керімов "відчув нездужання в області серця" в суботу ввечері. "На швидкій доставили в госпіталь Вишневського, діагноз - складне порушення ритму серця", - сказав Красовський.

Сенатор потрапив до лікарні з "порушеннями ритму серця, фібриляцією передсердь, нестійкою гемодинамікою", описав діагноз начальник кардіохірургічного центру госпіталю ім. Вишневського професор Олександр Ліщук.

Керімову відновили синусовий ритм, зараз усі показники в нормі, пацієнта виписують. "Він попереджений, що це може знову статися, зокрема через стрес", - підкреслив Ліщук.

Сулеймана Керімова затримали в аеропорту Ніцци 20 листопада 2017 року. Французька влада підозрює його в ухилянні від сплати податків шляхом покупки елітної нерухомості за заниженою ціною. Загальна сума угод з віллами на півдні Франції склала близько € 400 млн. У справі також проходять громадяни Швейцарії Олександр Штудхальтер та Філіп Боргетті. Штудхальтера слідство називає "підставною особою Керімова".

У Франції сенатор знаходиться під підпискою про невиїзд. Щоб залишитися на волі, йому довелося виплатити заставу в розмірі € 40 млн. Проте Керімов з моменту свого затримання залишав Францію вже як мінімум п'ять разів. Спочатку він отримав спеціальний дозвіл від французької прокуратури, щоб відвідати в Росії хворого родича, потім Керімов "з особистих причин" літав до Москви. Мета ще трьох поїздок Керімова невідома.

За підсумками 2017 року Керімов задекларував в Росії дохід у розмірі 2,76 млрд руб., що в 230 разів більше, ніж роком раніше.

Сулейман Керімов - член Ради Федерації від республіки Дагестан. За версією журналу Forbes, він займає 21 місце в списку найбагатших людей Росії зі статком $ 6,3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА