12:03 07.05.2018

У РФ фізики підтвердили справжність висадки астронавтів США на Місяць

1 хв читати
У РФ фізики підтвердили справжність висадки астронавтів США на Місяць

Дослідження місячного грунту на новосибірському джерелі синхротронного випромінювання підтверджують, що американські астронавти дійсно висаджувалися на Місяці. Про це повідомляє видання Сибірського відділення РАН "Наука в Сибіру".

Синхротронне випромінювання застосовувалося для порівняння місячного грунту, доставленого на землю радянськими автоматичними станціями і астронавтами США, відзначається в публікації, присвяченій 100-річному ювілею засновника Інституту ядерної фізики Гірша Будкера.

"Аналіз показав майже повну ідентичність складу тих і інших зразків. Це відкидає сьогоднішні інсинуації про те, що американці не висаджувалися на Місяці", - заявив академік РАН, директор Сибірського центру синхротронного і терагерцового випромінювання Геннадій Куліпанов, слова якого наводить видання.

Роботи по використанню пучків синхротронного випромінювання почалися в ІЯФ з 1973 року, в даний час в інституті діє Центр колективного користування - Сибірський центр синхротронного і терагерцового випромінювання.

Інститут ядерної фізики імені Будкера є одним з провідних світових центрів в декількох важливих областях фізики високих енергій, керованого термоядерного синтезу та прикладної фізики. За більшістю своїх напрямків ІЯФ є єдиним в Росії.

Синхротронне випромінювання - електромагнітне випромінювання, що випускається зарядженими частинками, що рухаються з дуже високими швидкостями по траєкторіях, викривленим магнітним полем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА