12:43 07.05.2018

Одній з дівчат, що напали на "кіборга" Вербича, повідомлено про підозру за статтею "хуліганство"

2 хв читати
Одній з дівчат, що напали на "кіборга" Вербича, повідомлено про підозру за статтею "хуліганство"

 Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників напала на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича на Подолі в Києві увечері 2 травня 2018 року.

Як повідомила в понеділок прес-служба прокуратури м.Києва, дії підозрюваної кваліфіковані за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Наразі готується клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

У прокуратурі нагадали, що її затримали в Харкові співробітники Служби безпеки.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Як раніше повідомив прес-центр СБУ, ввечері в неділю, 6 травня, співробітники спецслужби затримали в Харкові підозрюваних у нападі на учасника АТО.

Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який полишив територію України 4 травня і наразі переховується у Польщі.

"Усіх фігурантів справи встановлено і для проведення невідкладних слідчих дій їх доправлять до Києва", - поінформували в СБУ

Як повідомлялося, увечері 2 травня 2018 року на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Його доправили до відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (три чоловіки і дві дівчини) один з нападників вдарив потерпілого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

На записах із камер відеоспостереження зафіксовані особи, які, ймовірно, можуть бути причетні до скоєння правопорушення.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на ветерана АТО. За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинення із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА