14:27 07.05.2018

Глава НПГУ Волинець заявляє про стеження за ним і активом профспілки з боку СБУ

2 хв читати
Глава НПГУ Волинець заявляє про стеження за ним і активом профспілки з боку СБУ

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець заявляє, що Служба безпеки України (СБУ) встановила стеження за ним та активістами профспілки.

"Мені відомо, що за мною, моєю родиною, нашими активістами та їхніми сім'ями встановлено спостереження .. За цим стоїть СБУ та "смотрящий" за цією структурою депутат від фракції БПП Ігор Кононенко", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс- Україна" у понеділок.

М.Волинець вважає, що причиною стеження є те, що НПГУ розкриває корупційні схеми, що діють на державних вугільних підприємствах. "На наші звернення до президента, до Кабміну, до СБУ реакції немає. Замість цього за нами встановлюють стеження", - сказав він.

Глава НПГУ нагадав про схеми фіктивної закупівлі обладнання, штучне завищення зольності вугілля для відмивання коштів за його уявного збагачення, про "приватизацію" вугільних пластів на державних шахтах на користь структур, пов'язаних із Олександром Януковичем.

На думку В.Волинця, чинний міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик покриває трьох "смотрящих", які паразитують на державних шахтах. "Це Віталій Карпачова, Андрій Венгрин і кримінальний авторитет з Тореза (з окупованих територій Донбасу) Щетілов", - уточнив він.

Лідер профспілки також зазначив, що значна частина призначених останнім часом генеральних директорів вугільних підприємств і керівників держшахт - вихідці з окупованих територій, сім'ї яких наразі там проживають. "Ці особи тут тимчасово, тому вони погоджуються брати участь у кримінальних схемах", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА