15:27 07.05.2018

Поліція надала охорону нардепу Найєму

2 хв читати
Поліція надала охорону нардепу Найєму

 Народному депутату Мустафі Найєму (фракція "Блок Петра Порошенка"), якого побили в центрі Києва 30 квітня, забезпечили особисту охорону, заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"У рамках кримінального судочинства громадянину Мустафі-Масі Найєму забезпечено фізичну охорону співробітниками поліції на той період, який ми вважатимемо за потрібне", - сказав С.Князєв журналістам у понеділок у с.Чайки Київської області.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "четверо-п'ятеро осіб".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зміг полишити Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт було обрано судом громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтова Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безробітний).

Як розповіли журналістам нардеп з фракції БПП Світлана Заліщук М.Найєму погрожують та умовляють забрати заяву на нападників з правоохоронних органів. "Були спроби виходити на певних депутатів, щоб Мустафа забрав свою заяву", - повідомила вона. А журналіст Айдер Муждабаєв додав, що на М.Найєма "тиснуть" через інших депутатів, а також намагаються вплинути на прокурорів.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлений найближчим часом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА