17:23 07.05.2018

Аваков обіцяє миттєву реакцію на випадки переслідування за ознакою віросповідання або національності

1 хв читати
Аваков обіцяє миттєву реакцію на випадки переслідування за ознакою віросповідання або національності

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив із головним рабином Києва Іонафан Беньяміном Марковичем реагування правоохоронців на випадки переслідувань за етнічними ознаками або релігійними ознаками в Україні.

Як повідомляє в понеділок прес-служба МВС України, під час зустрічі з рабином А.Аваков зазначив, що в Україні як у сучасній та демократичній державі, не місце переслідуванням за етнічними ознаками та антисемітським закликам.

"В Україні є неприпустимими публічні антисемітські заклики. Зокрема на масових акціях, як було в Одесі ... За цим фактом поліція Одеси зареєструвала провадження за ч.1 ст.161 "порушення расової, національної рівноправності громадян", - сказав міністр.

Глава МВС зазначив, що в Україні йде війна і противник намагається всіма доступними методами дестабілізувати ситуацію, розпалити міжетнічну ворожнечу і створити хибне уявлення про агресивний антисемітизм в Україні.

Він нагадав резонансну справу з бандою "Торпеда", учасників якої затримала поліція. Група неодноразово псувала і паплюжила монументи і пам'ятні місця єврейського народу, а також нападала на паломників-іудеїв і підірвала вибухівку біля синагоги в Умані.

"У сучасній Україні неприпустимо, щоб кого-небудь із українських або іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували за приналежність до іншого віросповідання, нації чи культурі. Усі такі злочинні прояви отримують принципову і швидку реакцію правоохоронних органів", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА