18:26 07.05.2018

СБУ має намір встановити повну картину зловживань у ДАК "Хліб України"

2 хв читати
СБУ має намір встановити повну картину зловживань у ДАК "Хліб України"

Служба безпеки України підозрює, що задокументований випадок вимагання керівником ДАК "Хліб України" щомісячної плати у підприємців є непоодиноким, і має намір встановити повну картину зловживань на цьому держпідприємстві, заявив перший заступник голови СБУ Павло Демчина.

"Було розроблено схему сплати суб'єктами господарювання роялті на рахунки держпідприємств, які потім виводилися... Ми говорили лише про одну гілку (цієї схеми) через одне держпідприємство, а цих підприємств - десятки. Ми підозрюємо, що вона працювала через усі. Зараз слідство запросило в суді розкрити банківську таємницю, і ми побачимо повну картину", - сказав він журналістам у Києві в понеділок.

П.Демчина нагадав, що минулого четверна СБУ і прокуратура затримали в. о. голови правління ДАК "Хліб України", керівника "дочки" ДАК "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", юриста ДАК і посередника - заступника мера Чернівців під час отримання 200 тис. грн хабара. Підозрювані вимагали плату в 100 тис. грн щомісяця за відмову від розриву оренди промислових приміщень держпідприємства.

Перший заступник голови СБУ уточнив, що суд обрав керівнику "Хліба України" запобіжний захід у вигляді застави.

П.Демчина наголосив, що півроку тому СБУ вже затримувала попереднього керівника ДАК так само під час отримання незаконної вигоди. "Схему було змінено виключно з отримання готівки на безготівкові розрахунки", - зазначив він.

Представник спецслужби зауважив, що останнім часом корупція та хабарництво перекочували з держорганів на держпідприємства, оскільки там є оборотні кошти, операції купівлі-продажу, тому цей сектор боротьби з корупцією буде посилено.

Як повідомлялося, працівники Генпрокуратури та СБУ у вересні минулого року затримали голову правління ДАК "Хліб України" і посередника під час отримання хабара в $7 тис.

"Зазначений зловмисник, діючи умисно, з корисливих мотивів, із метою особистого незаконного збагачення вимагав й отримав через посередника від керівництва ПСП "Йосипівське" неправомірну вигоду в сумі $7 тис. за погодження укладення договору оренди майнового комплексу дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство", - уточнювалося в повідомленні.

Згідно з даними в системі розкриття НКЦПФР, головою правління ПАТ ДАК "Хліб України" є Мирон Скородинский, який раніше був першим заступником голови правління, а в. о. голови правління, - Андрій Поляков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА