19:21 07.05.2018

Підозрюваного в нападі на Найєма відпустили в Баку

2 хв читати
Підозрюваного в нападі на Найєма відпустили в Баку

Підозрюваного у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма Магомеда-Аміна Саїтова азербайджанські правоохоронці відпустили після затримання в Баку, оскільки у них не було ніяких документальних підстав залишати його під вартою, повідомив юридичний представник громадської організації "Діаспора чеченського народу" Олег Іщенко.

"Він був затриманий не 5 травня, а кількома днями раніше. А 5 травня його відпустили. Генеральна прокуратура України може подати запит на його екстрадицію після отримання рішення суду, яке було ухвалено 7 травня (про обрання М.-А.Саїтову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 1 липня - ІФ)", - сказав О.Іщенко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

У свою чергу прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець повідомила агентству, що в понеділок, 7 травня, столична прокуратура направила до Генеральної прокуратури України матеріали для підготовки запиту на екстрадицію цього підозрюваного, затриманого на території Азербайджану. За її словами, до цих матеріалів додано рішення Шевченківського райсуду Києва від 7 травня, яким задоволено клопотання прокуратури про обрання цій людині запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 7 травня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави М.-А.Саїтову, одному з підозрюваних у нападі на народного депутата М.Найєма, якого раніше було оголошено в розшук і затримано в Баку.

Слідчий суддя також прийняв рішення доставити М.-А.Саїтова до Шевченківського райсуду м. Києва для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміни на м'якіший захід після затримання підозрюваного, проте не пізніше ніж через 48 годин від моменту його доставки в місце кримінального провадження.

30 квітня в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "людини чотири-п'ять".

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Цього самого дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали цього підозрюваного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА