19:43 07.05.2018

У СММ ОБСЄ не вбачають необхідності у збільшенні кількості спостерігачів на Закарпатті наразі

2 хв читати
У СММ ОБСЄ не вбачають необхідності у збільшенні кількості спостерігачів на Закарпатті наразі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на цьому етапі не вбачає необхідності у збільшенні кількості спостерігачів на Закарпатті, оскільки ситуація в регіоні загалом спокійна, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

"Місія посилила патрулювання в Закарпатській області, і все, що вдалося зафіксувати, було опубліковано. Провідну роль у цій роботі відігравала команда СММ з Івано-Франківська. Згідно з інформацією, яку ми отримали від цієї команди, ситуація в регіоні загалом спокійна. Якщо ситуація на Закарпатті зміниться, ми, звісно ж, повідомимо про це", - розповів він в інтерв'ю "112.ua".

Відповідаючи на запитання про те, чи планується збільшення кількості спостерігачів на Закарпатті, А.Хуг повідомив: "Команда наших спостерігачів перебуває в Івано-Франківську, звідки вони здійснюють патрулювання на Закарпатті. На цьому етапі ми не вбачаємо необхідності у збільшенні кількості спостерігачів в івано-франківській команді".

Він нагадав, що відповідно до мандата, наданого місії ОБСЄ 57 державами - учасницями Організації, офіси СММ ОБСЄ базуються в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях та Луганську.

"На цей час від команди СММ в Івано-Франківську ми отримуємо інформацію щодо ситуації на Закарпатті. Ця модель роботи довела свою ефективність", - пояснив А.Хуг.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року, після кількох підпалів будівлі "Товариства угорської культури Закарпаття" (КМКС) у Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили про необхідність присутності спостерігачів СММ ОБСЄ в західній частині України.

10 березня глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що ОБСЄ повідомила йому про відкриття спостережної місії на Закарпатті.

Водночас у СММ ОБСЄ не підтвердили інформацію про відкриття спостережної місії на Закарпатті та заявили про продовження моніторингу ситуації в Ужгороді "шляхом патрулювання" з Івано-Франківська.

16 березня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що угорські партнери останніми заявами, зокрема про місію ОБСЄ на Закарпатті, впритул наблизилася до "червоної лінії".

19 березня П.Сіярто заявив про занепокоєння щодо того, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб у місті з високою часткою угорців серед населення. Глава МЗС Угорщини додав, що пояснення Міноборони України про те, що цей крок потрібен через загрозу територіальній цілісності країни, викликає ще більше занепокоєння. "Це означає, що вони вважають угорську національну громаду загрозою Києву, що є обурливим, і саме тому Угорщина категорично відкидає це", - сказав П.Сіярто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА