20:06 07.05.2018

Поліція не встановила ще трьох учасників нападу на "кіборга" в Києві

2 хв читати
Поліція не встановила ще трьох учасників нападу на "кіборга" в Києві

Поліція наразі не встановила ще трьох учасників нападу на "кіборга" Дмитра Вербича в Києві.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що 6 травня в Харкові було затримано одну учасницю нападу.

"У Харкові її було затримано в порядку статті 208 КПК. Було доставлено в Київ і поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Сьогодні їй повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 3 ст. 187 (розбійний напад). Завтра суд обере їй запобіжний захід", - сказав він.

Начальник главку нагадав, що громадянин Росії, який безпосередньо скоїв цей злочин і якому заочно пред'явлено підозру, втік за кордон, правоохоронці сподіваються на те, що його вдасться доставити в Україну для притягнення до відповідальності.

"Загалом у скоєнні злочину брали участь п'ять осіб. Встановлений і розшукуваний громадянин Росії орудував ножем, ще один намагався завдати удару молотком. Затримана жінка знайома лише з цим росіянином і не знає, хто інші люди, що брали участь у цьому злочині, говорить, що вони познайомилися випадково. Тобто трьох вона не знає, і поки що ми їх не можемо встановити", - розповів він.

Говорячи про мотив скоєння цього злочину, А.Крищенко сказав: "Вони побачили, що він в камуфльованому одязі, тобто зовнішній вигляд молодої людини викликав у них раптову агресію через те, що він виглядав як патріот України і прибічник націоналістичних ідей".

За словами начальника главку, сумку атошника забрали, але "це було вже вторинно". Як повідомлялося, увечері 2 травня на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО та колишнього захисника донецького аеропорту Д.Вербича. Його доправили у відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (три чоловіки і дві дівчини) один із нападників ударив постраждалого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на ветерана АТО за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

6 травня співробітники СБУ затримали в Харкові підозрюваних у нападі на Д.Вербича. Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня і переховується в Польщі.

7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників вчинила напад на Д.Вербича.

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що правоохоронні органи України роблять усе можливе, щоб громадянина РФ, який організував напад на Д.Вербича в Києві, було доправлено в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА