20:42 07.05.2018

Одному з нападників на "кіборга" Вербича в Києві - громадянину РФ - заочно оголошено про підозру

2 хв читати
Одному з нападників на "кіборга" Вербича в Києві - громадянину РФ - заочно оголошено про підозру

Київська місцева прокуратура №7 заочно оголосила про підозру 23-річному громадянину РФ - одному з підозрюваних у нападі на ветерана АТО, колишнього захисника донецького аеропорту Дмитра Вербича.

"Встановлено, що зловмисник перетнув кордон у бік Польщі. У зв'язку з цим фігуранту заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб)", - повідомила прес-служба прокуратури Києва в понеділок.

Окрім того, підготовлено клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, увечері 2 травня 2018 року на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО і колишнього захисника донецького аеропорту Дмитра Вербича. Його доправили до відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (три чоловіки і дві дівчини) один із нападників ударив постраждалого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

6 травня співробітники СБУ затримали в Харкові підозрюваних у нападі на Д.Вербича. Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня і переховується в Польщі.

7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників вчинила напад на Д.Вербича.

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що правоохоронні органи України роблять усе можливе, щоб громадянина РФ, який організував напад на Д.Вербича в Києві, було доправлено в Україну.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що поліція поки що не встановила ще трьох учасників нападу на Д.Вербича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА